Hlavní obsah

Boston-Cleveland 86:130Basketbalisté Clevelandu uštědřili Bostonu historický debakl

Boston
Aktualizováno

Basketbalisté Clevelandu deklasovali ve druhém finále Východní konference NBA Boston 130:86 a vedou v sérii 2:0. Obhájci titulu už v poločase vedli o 41 bodů, což je nový rekord vyřazovacích bojů. Páteční historický debakl Bostonu o 44 bodů přinesl i další rekordní zápisy, Celtics navíc přišli o zraněného rozehrávače Isaiaha Thomase.

Foto: ČTK

LeeBron James se prosazuje ve druhém utkání finále Východní konference basketbalové NBA.

Článek

Boston totiž vstupoval do play-off jako nejvýše nasazený celek Východní konference a v takové pozici ještě žádný tým neprohrál tak vysokým rozdílem. Cavaliers zvítězili podesáté v řadě a 130 body stanovili nové klubové střelecké maximum v playoff.

Celtics ani jednou v utkání nevedli, první část prohráli 18:32. Největší smršť přišla ve druhé čtvrtině, kterou Cavaliers ovládli 40:13. Ve druhé půli se náskok hostů vyšplhal až na padesát bodů, ale po vystřídání opor Clevelandu se domácím povedlo alespoň trochu snížit.

Obhájce titulu tradičně vedl LeBron James s 30 body a sedmi asistencemi. James překonal třicetibodovou hranici už poosmé v řadě, což se naposledy povedlo Kareemu Abdulovi-Jabbarovi v roce 1970. Kyrie Irving přidal 23 bodů, Kevin Love se dostal na 21 bodů s 12 doskoky.

Nejlepším střelcem Bostonu byl s 19 body náhradník Jaylen Brown, Avery Bradley přidal 13 a Al Horford 11 bodů. Isaiah Thomas zaznamenal pouze dva body a do druhé půle už nenastoupil kvůli zraněnému boku.

Finále Východní konference play off NBA - 2. zápas:
Boston - Cleveland 86:130, stav série 0:2

Reklama

Související témata: