Hlavní obsah

ČR - Bulharsko 3:2Volejbalistky porazily v Grand Prix i Bulharsko

San Juan

České volejbalistky zdolaly na úvod druhého turnaje Grand Prix druhé divize v San Juanu Bulharsko 3:2 a v soutěži jsou stále bez porážky. V dalším utkání narazí tým kouče Zdeňka Pommera na domácí Portoriko, s kterým se střetne v noci na neděli. Před týdnem v Peru české hráčky nad Portorikem zvítězily 3:1.

Článek

První set zápasu s Bulharskem přinesl velkou bitvu, kterou české volejbalistky prohrály 27:29. Další sady už zdaleka tak vyrovnané nebyly. Ve třetím setu české hráčky získaly jen 12 bodů, ve čtvrté sadě na tom byly podobně Bulharky (14). Tie-break ovládl Pommerův výběr 15:9.

Nejvíce bodujícími českými hráčkami byly Michaela Mlejnková a Gabriela Kopáčová, které zaznamenaly shodně 11 bodů.

V pátém duelu s Bulharskem v rámci Grand Prix si české volejbalistky připsaly druhou výhru. "Bylo to důležité vítězství, protože známe jejich kvality. V posledních letech jsme s nimi hrály mockrát," uvedla kapitánka Karolína Bednářová. "Neřekla bych, že to byl dobrý zápas. Oba týmy hodně chybovaly," dodala.

Český tým je na druhém místě dvanáctičlenné tabulky druhé divize za Polskem. Coby pořadatel Final Four v Ostravě má účast v závěrečném turnaji jistou.

Turnaj Grand Prix volejbalistek, 2. divize v San Juanu:
Česká republika - Bulharsko 3:2 (-27, 20, -12, 14, 9)
Sestava a body ČR: Vincourová 4, Mlejnková 11, Toufarová 10, Kossányiová 6, Kohoutová 3, Nachmilnerová 2, libero Dostálová - Kopáčová 11, Kojdová 8, Purchartová 7, Strušková 3, Bednářová 1, Smutná, libero Vaňková. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Bulharska: Rabadžjevová 20, G. Dimitrovová a Paskovová po 16, N. Dimitrovová 10.
Rozhodčí: Ramírez (Dom. rep.), Pérez (Kuba). Čas: 121 min. Diváci: 3000.
Portoriko - Kanada 3:2 (20, 21, -22, -20, 13).

Reklama

Související témata: