Hlavní obsah

Česko - Německo 1:3Volejbalistky po porážce s Německem skončily v Ostravě čtvrté

Ostrava

Po porážce s Polskem 1:3 v sobotním semifinále druhodivizní Grand Prix prohrály české volejbalistky stejným rozdílem i souboj o bronz s Německem a v celkovém hodnocení letní soutěže obsadily čtvrtou příčku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jennifer Pettkeová z Německa, Denise Hankeová z Německa a Petra Kojdová z ČR.

Článek

Před týdnem v Kanadě zvítězily Němky nad českým výběrem 3:0 a roli favoritek potvrdily znovu. Češky dokázaly vyhrát pouze druhý set. „Předvedly jsme dobrý a bojovný výkon. Bohužel na soupeře, který byl preciznější především na servisu, to nestačilo. V prvním a čtvrtém setu jsme zahráli dvě dobré koncovky, které jsme prohrály jen velmi těsně," popisoval trenér české ženské volejbalové reprezentace Zdeněk Pommer mladší. „Utkání hodnotím dobře, výborně zahrála na pozici diagonální hráčky Marie Toufarová, dobře se toho zhostila i Petra Kojdová," vypíchl kouč výkon hráček, které vedl i v sezóně v extraligové Ostravě.

Výkon Toufarové ho zaujal natolik, že nechal jen na lavičce českou kapitánku Anetu Havlíčkovou. „Nebyl důvod, aby Aneta zasahovala do hry. Je důležité, že tady byla, ale Marie hrála velmi dobře," řekl Pommer, který přes dvě ostravské porážky hodnotil turnaj dobře. „Bylo to náročné a v součtu s cestování po Peru, Portoriku a Kanadě i dlouhé. Polsko a Německo jsou v žebříčku nad námi a můžeme je porazit jenom tehdy, když hodně riskujeme ve všech činnostech. To se nám chvílemi dařilo, chvílemi ne. Musím sportovně uznat, že výsledek je spravedlivý," uvedl Pommer.

Závěrečný turnaj druhé divize Grand Prix volejbalistek v Ostravě:
O 3. místo:
ČR - Německo 1:3 (-23, 17, -20, -23)
Sestava a body ČR: Vincourová 5, Purchartová 8, Strušková 11, Mlejnková 13, Kojdová 19, Toufarová 16, libero Dostálová - Kohoutová, Bednářová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Německa: Lippmannová 26, Geertiesová 12.
Rozhodčí: Búdaja (Tun.), Ortiz (Dom. rep.). Čas: 113 minut. Diváci: 2000.
Finále
Polsko - Korea 3:0 (19, 21, 21)

Reklama

Související témata: