Hlavní obsah

Gallinari si zlomil ruku úderem do soupeře a přijde o ME

Italským basketbalistům bude na zářijovém mistrovství Evropy chybět největší hvězda Danilo Gallinari. Křídelník z týmu NBA Los Angeles Clippers totiž během nedělního přípravného utkání s Nizozemskem praštil soupeře Jito Koka do obličeje a zlomil si přitom záprstní kost na pravé ruce. Léčba si vyžádá minimálně 40 dní a do startu šampionátu Gallinari nebude připraven.

Italská opora se kuriózně zranila

 
Článek

"Bohužel kvůli zlomenině nemohu pomoci národnímu týmu. Mrzí mě to a omlouvám se všem spoluhráčům," sdělil Gallinari na facebooku.

Gallinari sváděl s Kokem souboj o doskok, přičemž Nizozemec ho nešetrně odstrčil. Italská hvězda se 472 zápasy v NBA si to nenechala líbit. Strhla se mela, při které Gallinari udeřil soupeře pěstí, než je spoluhráči od sebe odtrhli. Sudí oba z utkání vyloučil, navíc vyšetření odhalilo zlomeninu v Gallinariho ruce.

"Do té doby mezi námi nic nebylo. Rozhodně jsem neměl v úmyslu ho provokovat. Srazili jsme se a pak na mě vlítnul. Naštěstí mi nezlomil čelist, je na tom nakonec hůř než já. Jen mám modrý obličej," popsal Kok.

Reklama

Související témata: