Hlavní obsah

Hoidarová Kolocová, Kvapilová - Schützenhöferová, Schwaigerová 2:1Češkám se na MS v plážovém volejbalu daří! Oba páry vyhrály svoji skupinu

Vídeň
Aktualizováno

Oba české páry ovládly na mistrovství světa v plážovém volejbalu ve Vídni boje ve skupinách a do play off prošly po třech výhrách. Michala Kvapilová s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou dnes na závěr skupiny L porazily v parnu domácí dvojici Stefanie Schwaigerová a Katharina Schützenhöferová 31:29, 13:21 a 15:7. Šesté nasazené Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová zdolaly Finky Taru Lahtiovou a Riikku Lehtonenovou 21:8 a 21:17 a neztratily ve skupině ani set.

Markéta Nausch Sluková po utkání s Finkami na MSVideo: Sport.cz

 
Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih 4. dne MS v plážovém volejbalu

"Je super, že jsme vyhrály tři zápasy a ještě jsme neztratily ani set. Vyhrály jsme čtyři z šesti setů na deset či jedenáct bodů, což se moc nestává. Ušetřily jsme energii, což se bude určitě hodit," uvedla Nausch Sluková v tiskové zprávě.

V duelu o prvenství ve skupině F proti Finkám ukázaly Nausch Sluková a Hermannová rychle svoji sílu. V prvním setu Lahtiovou a Lehtonenovou suverénně přehrály. "Až jsme si říkaly, že nám šel skutečně hladce. To jsme nečekaly. Finky prakticky nevzdorovaly. Ale je třeba říct, že jsme na ně dobře zatlačily servisem. A také jsme měly jednodušší obranu, která fungovala velmi dobře," řekla Hermannová.

Ve druhém setu si držely bezpečně mírný náskok. "Udělaly jsme více nevynucených chyb, proto to bylo vyrovnanější. A v tom velkém vedru jsme měly co dělat, abychom ty delší výměny rozdýchaly," řekla Hermannová. Nausch Sluková se v závěru blýskla parádním obranným zákrokem a zápas při svém podání ukončila - dala eso a přímý bod. Češky si pak od diváků vyslechly skandování: "Holky, děkujem!"

Znovu úspěšný tie break

Kvapilová s Hoidarovou Kolocovou vyhrály i úvodní dva zápasy ve skupině v tie breaku. Proti Rakušankám vydřely dramatický první set. Proměnily v něm až šestý setbol, který připravila Kvapilová blokem a Kolocová pak sadu ukončila úderem k zadní čáře. Druhému setu na centrkurtu za podpory fanoušků dominovaly Schwaigerová a Schützenhöferová.

Rozhodující sadu začala Kolocová přímým bodem z podání za pomoci pásky a v celém tie breaku byla nejlepší na kurtu. Výborně hrála v poli i útočila. Zvýšila na 5:2 a chytrým úderem už na 9:5. Tentokrát zvládly Češky rychle závěr, při prvním mečbolu ještě soupeřky pokus Kolocové vybraly, ale smeč Kvapilové už ne.

"Vedro jako 'prase', ale bojovaly jsme jako lvice a je z toho další výhra a postup do play off z 1. místa," napsaly Kolocová s Kvapilovou na sociálních sítích. "Krásný centrkurt, úžasná divácká kulisa Rakušanů, ale i naši věrní Češi byli moooc dobře slyšet," dodaly.

Oba české páry mají díky přímému postupu do play off v úterý volno a ve středu je čekají zápasy ve vyřazovací části. "Má být čtyřicet stupňů, tak asi vyrazíme do posilovny, abychom aktivovaly svaly. Nebudeme se celý den válet. Trošku vypneme, abychom se nastartovaly na středu," plánovala Nausch Sluková.

MS v plážovém volejbalu ve Vídni:
Ženy - skupina L:
Hoidarová Kolocová, Kvapilová (13-ČR) - Schützenhöferová, Schwaigerová (12-Rak.) 2:1 (29, -13, 7)
Birlovová, Makroguzovová (36-Rus.) - Radarongová, Udomčavíová (37-Thaj.) 2:0 (15, 16).
Konečná tabulka:
1.Kolocová, Kvapilová3306:36
2.Schwaigerová, Schützenhoferová3215:35
3.Birlovová, Makroguzovová3123:44
4.Radarongová, Udomčavíová3032:63
Skupina F:
Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Lahtiová, Lehtonenová (19-Fin.) 2:0 (8, 17)
Filippová, Bobadillaová (30-Parag.) - Alfarová, Copeová (43-Kost.) 2:1 (17, -22, 10).
Konečná tabulka:
1.Hermannová, Sluková3306:06
2.Lehtonenová, Lahtiová3214:25
3.Filippová, Bobadillaová3122:54
4.Alfarová, Copeová3031:63

Reklama

Související témata: