Hlavní obsah

Nebyla jsem schopná pořádně přihrát, lamentovala Hermannová, když postup protekl mezi prsty

Vídeň

Vzteku a zloby měla Barbora Hermannová po osmifinále mistrovství světa v plážovém volejbale tolik, že by mohla podělit všechny diváky v areálu dějiště šampionátu na vídeňském ostrově Dunaj, a ještě by jí zbylo. S Markétou Nausch Slukovou podlehly americkému páru Fendricková, A. Rossová, přestože v druhém setu měly mečbol. „Z velké části beru vinu za vyřazení na sebe," brblala po prohře 1:2 Barbora Hermannová.

Ohlasy Barbory Hermannové k prohranému osmifináleVideo: Radek Malina, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Markéta Sluková hodnotí prohru s Američankami

Prvnímu setu jste vládly a s výjimkou jediného okamžiku pořád vedly. Proč se situace v druhé sadě obrátila?

Chyběly odvážnější nahrávky. Byly jsme nahoře, ale nesložily jsme jeden dva balóny, které by pomohly. Nenahrála jsem Markétě tak, aby to tam mohla štípnout. V tu chvíli se zápas otočil.

I přes problémy jste dokázaly v druhém setu smazat manko šesti bodů a dokonce získat mečbol.

Je velmi cenné, když proti týmu ze světové špičky vyrovnáme takovou ztrátu. Ale o to více nás mrzí, že jsme mečbol nevyužily a zápas nedohrály. Na téhle úrovni se prostě trestá každé zaváhání. Američanky se chytly, vycítily šanci.

Zatímco proti Brazilkám jste excelovala, s Američankami se nedařilo. Čím si tu proměnu vysvětlujete?

Nešla jsem při nahrávce pořádně dolů zadkem. Chyběl mi čas, nebyla jsem schopná se uklidnit. Neprospělo ani děsné vedro, ale určitě nebylo důvodem, abych nemohla jít pořádně pod míč. Hrála jsem zbrkle nad sebe, nedala balónu potřebnou trajektorii a čas, aby Markéta mohla něco vymyslet.

Krátce po začátku rozhodující sady jste zlostí třískla do míče. Bylo to vyjádření frustrace?

Jsem na sebe strašně nasr... Bylo patrné, že sehrání na kurtu nefunguje, nebyla jsem prostě schopná dát Markétě přihrávkou, kterou máme rády a dobře se z ní útočí. Nešlo mi to a velkou část odpovědnosti za vyřazení beru na sebe.

Cítily jste po postupu z prvního kola play off přes třetí nasazené Brazilky, že je ve vašich silách jít dál než do osmifinále?

Určitě jsme se nenechaly triumfem na Brazilkami ukolébat. Už před šampionátem jsme si spočítaly, že je ve Vídni deset až patnáct týmů, které mohou mistrovství vyhrát. Špička je nesmírně vyrovnaná.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články