Hlavní obsah

Lugwigová, Walkenhorstová - Fendricková, A. Rossová 2:1Německé plážové volejbalistky vyhrály po olympiádě i MS

Vídeň

Plážovému volejbalu dál vládnou německé hráčky Laura Ludwigová a Kira Walkenhorstová. Rok po olympijském triumfu v Riu de Janeiro získaly zlato i na mistrovství světa ve Vídni, ve finále porazily americkou dvojici Lauren Fendricková, April Rossová 2:1 na sety.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih z finále žen na MS v plážovém volejbaluVideo: sntv

 
Článek

Pětatřicetiletá Fendricková a stejně stará světová šampiónka z roku 2009 Rossová měly na dunajském ostrově namále v osmifinále, od vyřazení s českými reprezentantkami Barborou Hermannovou a Markétou Nausch Slukovou je ve čtvrtek dělil jediný míč. Nakonec se probily až do finále a první set vyhrály 21:19, další dvě sady ale ztratily vysokým rozdílem osmi a šesti bodů.

Ludwigová a Walkenhorstová získaly v ženské kategorii pro Německo první zlato z MS. Bronz vybojovaly nejvýše nasazené Brazilky Larissa a Talita, které v utkání o třetí místo zvítězily nad Kanaďankami Sarah Pavanovou a Melissou Humanaovou-Paredesovou v rozhodujícím třetím setu 18:16.

Larissa má ze světových šampionátů už pátou medaili, k dosavadním čtyřem včetně zlata z roku 2011 jí dopomohla bývalá spoluhráčka Juliana. Brazilské volejbalistky tak i na jedenáctém MS udržely unikátní medailovou sérii, pokaždé měly na stupních vítězů alespoň jeden pár.

MS v plážovém volejbalu ve Vídni:
Ženy:
Finále:
Ludwigová, Walkenhorstová (4-Něm.) - Fendricková, A. Rossová (14-USA) 2:1 (-19, 13, 9),
O 3. místo:
Larissa, Talita (1-Braz.) - Pavanová, Humanaová-Paredesová (7-Kan.) 2:1 (12, -16, 16).
Muži:
Čtvrtfinále:
Krasilnikov, Ljamin (6-Rus.) - Dalhausser, Lucena (3-USA) 2:0 (15, 18)
Doppler, Horst (12-Rak.) - Losiak, Kantor (7-Pol.) 2:1 (-31, 18, 11).

Reklama