Hlavní obsah

Česko - Maďarsko 85:51Basketbalisté v přípravě deklasovali soupeře na ME

Maribor

Čeští basketbalisté v přípravě na zářijové mistrovství Evropy poprvé vyhráli, když na soustředění ve Slovinsku deklasovali Maďarskou 85:51. Jednoho ze soupeřů v základní skupině šampionátu přehrávali od úvodních minut a dali zapomenout na dvě vysoké porážky z Polska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Rozehrávač Tomáš Satoranský na tréninku českého týmu.

Článek

Nejlepším českým střelcem byl stejně jako v předchozích dvou zápasech Lukáš Palyza, který trefil hned sedm z deseti trojkových pokusů a dal 22 bodů. Trenér Ronen Ginzburg už mohl nasadit i hlavní hvězdu týmu Tomáše Satoranského, který pomohl k vydařenému vstupu do utkání v podobě rychlého dvouciferného vedení a za 16 minut hry zaznamenal 12 bodů, dva doskoky a tři asistence. Jaromír Bohačík přidal sedm bodů, čtyři doskoky a šest asistencí.

"Je třeba říct, že Maďaři měli v nohou páteční zápas, ve kterém nechali hodně sil. My jsme ale dnes vypadali mnohem lépe než v Polsku. Hlavně na obranné polovině. Komunikace se zlepšila. Je super, že se posouváme dopředu. To byl nás cíl po tom, co jsme předvedli v Polsku," řekl Bohačík.

Češi do utkání skvěle vstoupili, rychle měli dvouciferný náskok a nedovolili soupeři vrátit se do hry. Maďarsko, jemuž chyběla největší hvězda Ádám Hanga, si příliš nevědělo rady s českou obranou, která se oproti předchozím dvěma zápasům výrazně zlepšila. Rozdíl ve skóre postupně narostl až na 35 bodů.

Výraznou vzpruhou pro český tým byla především přítomnost Satoranského, který přinesl také pozitivní atmosféru. "Je nebezpečný sám o sobě, což otevírá prostor nám ostatním. Každou situaci dobře čte, clony a všeobecně vše s míčem. Na naši hru měl velký vliv," uvedl Bohačík.

Další utkání sehrají čeští basketbalisté v neděli proti domácímu Slovinsku.

Přípravné utkání basketbalistů v Mariboru:
Česko - Maďarsko 85:51 (20:10, 45:29, 68:41)
Nejvíce bodů: Palyza 22, Satoranský 12, Auda 10, Kyzlink 8 - Vojvoda 12, Wittmann 10, Keller a Perl po 7. Fauly: 17:17. Trestné hody: 4/2 - 17/11. Trojky: 13:4. Doskoky: 36:25.

Reklama

Související témata: