Hlavní obsah

Evandro, Andre - Doppler, Horst 2:0Mistry světa v plážovém volejbalu jsou Brazilci

Vídeň

Plážovému volejbalu dál vládnou Brazilci. Mistrovství světa ve Vídni vyhrála dvojice Evandro, Andre, která ve finále porazila domácí Rakušany Clemense Dopplera a Alexandera Horsta 23:21, 22:20. Z 11 šampionátů triumfovali reprezentanti Brazílie už posedmé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih finále mužů na MS v plážovém volejbaluVideo: sntv

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Horst a ještě o dva roky starší Doppler nadchli zaplněnou arénu na dunajském ostrově postupem do finále a ziskem první rakouské medaile v historii. Ani v boji o zlato nebyl až dvanáctý nasazený pár bez šancí, oba sety ale v koncovce prohrál nejtěsnějším rozdílem dvou bodů.

Evandro získal na minulém šampionátu bronz s Pedrem, s dvaadvacetiletým Andrem nyní dosáhl ještě výš. Oba noví mistři světa měří přes dva metry a na nejvyšším stupni vystřídali slavnější krajany Alisona a Bruna. Hráči, kteří po předloňském MS ovládli i olympijský turnaj v Riu, ve Vídni překvapivě vypadli už v osmifinále.

Po deseti letech se na medailové pozice vrátili Rusové. V zápase o třetí místo porazili Vjačeslav Krasilnikov s Nikitou Ljaminem nizozemskou dvojici Christiaan Varenhorst, Maarten van Garderen dvakrát 21:17.

MS v plážovém volejbalu ve Vídni:
Muži:
Finále:
Evandro, Andre (4-Braz.) - Doppler, Horst (12-Rak.) 2:0 (21, 20),
O 3. místo:
Krasilnikov, Ljamin (6-Rus.) - Varenhorst, Van Garderen (45-Niz.) 2:0 (17, 17),
Semifinále:
Doppler, Horst - Krasilnikov, Ljamin 2:0 (20, 19)
Evandro, Andre - Varenhorst, Van Garderen 2:0 (15, 13).

Reklama