Hlavní obsah

Agatha, Duda - Hermannová, Sluková 2:0Sluková a Hermannová skončily v Hamburku páté

Hamburk
Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou obsadily na finálovém turnaji Světového okruhu v Hamburku dělené páté místo. Ve čtvrtfinále prohrál český pár s brazilskou dvojicí Agatha, Duda 0:2 na sety. Vicemistryně Evropy Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou podlehly v osmifinále švýcarské dvojici Nina Betschartová, Tanja Hüberliová 0:2 a obsadily dělené deváté místo.

Foto: Ronald Zak, ČTK/AP

Česká beachvolejbalistka Markéta Sluková se pokouší zachránit míč v jedné výměně.

Článek

České jedničky musely evropský šampionát v Lotyšsku vynechat kvůli zranění zad Nausch Slukové, ale na turnaj pro 12 nejlepších párů sezóny do Hamburku nakonec odjely. Oba čtvrteční zápasy ve skupině prohrály, ale americkou dvojici v osmifinále dokázaly zdolat, i když se předtím Nausch Slukové potíže vrátily.

"Po těch pěti setech, které holky ve čtvrtek odehrály, s ní večer měl náš fyzioterapeut Jakub hodně práce. Záda jí dával dohromady dvě hodiny, ale povedlo se," řekl ČTK trenér Simon Nausch. "Jakub odvedl skvělou práci," souhlasila Nausch Sluková.

Druhý set přitom české hráčky se Sweatovou a Rossovou prohrály v nepříjemném větru hladce o osm bodů, rozhodující sada se ale naopak nesla jednoznačně pod jejich taktovkou: vyhrály ji 15:9. "V druhém setu stačila chvilka nesoustředěnosti, ale bojovaly dál a ukázaly, proč mají rády třetí sety," řekl Nausch.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou sice ve skupině útočily na prvenství, ale přímý postup do čtvrtfinále jim nakonec o pár míčů unikl. Cestu mezi nejlepší osmičku jim následně zatarasily Švýcarky.

Finálový turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Hamburku:
Ženy:
Osmifinále:
Hermannová, Sluková (6-ČR) - Sweatová, S. Rossová (7-USA) 2:1 (18, -13, 9)
Betschartová, Hüberliová (12-Švýc.) - Kolocová, Kvapilová (8-ČR) 2:0 (14, 22).
Čtvrtfinále:
Agatha, Duda (4-Braz.) - Hermannová, Sluková (6-ČR) 2:0 (16, 16).

Reklama