Hlavní obsah

Viceprezidenta Washingtonu potěšilo Satoranského zlepšení

Kluž/Praha

Ačkoli Tomáš Satoranský odjížděl z mistrovství Evropy basketbalistů v Kluži zklamaný poté, co s českým týmem nepostoupil ze základní skupiny, viceprezident jeho zaměstnavatele Washingtonu Wizards Tommy Sheppard cestoval z Rumunska s dobrou náladou. Radost mu dělalo viditelné zlepšení, kterým se česká hvězda prezentovala. Nepochybuje prý, že Satoranský dostane ve své druhé sezóně v NBA výraznější prostor.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český rozehrávač Tomáš Satoranský.

Článek

"Vidím na Tomášovi jednoznačně zlepšení. Střílí mnohem lépe, je sebevědomější. Jeho hra vyspěla, hraje s velkým přehledem, s míčem, bez míče, je velmi všestranný. Jsem s jeho výkony na turnaji spokojen," řekl Sheppard.

"Tomáš to měl těžké, protože po něm soupeři šli. Potřeboval by větší podporu, ale českému týmu chyběla řada hráčů. Trenéři přesto odvedli dobrou práci a Tomáš se ohromně zlepšil. Pracuje velmi tvrdě a chce být stále lepší. Nikdo nechce být lepším hráčem než právě Tomáš," dodal viceprezident basketbalových operací Wizards.

Věří, že Satoranskému prospěla role lídra, kterou v reprezentaci měl, když musel táhnout celý tým. "Byl pořád ve hře. I když seděl na lavičce, jako by byl koučem. Mluví ke spoluhráčům a dělá skvělou práci. A zápasy proti hráčům z NBA a Euroligy jsou přes léto to nejlepší, co hráče posune nahoru," míní Sheppard.

Satoranský turnaj zakončil s průměry 12,2 bodu, 5,6 doskoku, 1,8 zisku a 6,6 asistencí, což z něj zatím dělá druhého nejlepšího nahrávače na turnaji po Litevci Mantasovi Kalnietisovi. V prvních čtyřech zápasech na turnaji měl navíc střelbu za tři body 45 procent.

"Umí bránit, teď ukazuje i mnohem sebevědomější střelbu trojek a k tomu ještě doskakuje. Když hráč doskočí, vypíchne míč nebo donutí soupeře ke ztrátě, tak bude v NBA hrát, protože trenéři hrají s těmi, co jim pomáhají vyhrávat. A Tomáš nám pomáhat bude," prohlásil Sheppard.

Je to bohem obdařený hráč, chválí Satoranského

Největší radost má ze zlepšení střelby, na které Satoranský přes léto pracoval. "Zcela určitě ji zlepšil. Jeho styl je teď mnohem kompaktnější a plynulejší. Střílí už sebevědoměji, s rychlejším odhodem. Postavení jeho lokte a odhodová fáze je teď o něco čistší. Je to bohem obdařený hráč a teď už půjde jen o vylepšování maličkostí. Tohle léto to byla střelba a to se mu povedlo," chválil Sheppard.

Washington má prý se Satoranským do další sezóny velké plány, proto se mu přes léto hodně věnoval. Kromě mistrovství Evropy byl Sheppard i v Praze během přípravných zápasů. V červenci za Satoranským dorazil jeden z asistentů trenéra Ryan Richman a těsně před šampionátem i fyzioterapeut.

"Do Tomáše jsme hodně investovali. Má naši plnou podporu. Je pro nás velmi zajímavým hráčem, protože může hrát na více postech. Myslím, že tuhle sezónu bude opravdu spokojený se svou rolí. Mohl by se stát klíčovým hráčem ze střídačky. Hráč, který by mohl hrát na více postech, bránit na více postech. Je schopný hrát s Johnem Wallem a Bradleym Bealem, může i zajišťovat a řídit druhou vlnu. Těším se na jeho velkou sezónu se spoustou zlepšení," řekl Sheppard.

Věří, že i celý tým Wizards dokáže ještě vylepšit minulou sezónu, která byla pro klub nejúspěšnější od roku 1979, ale skončila ve 2. kole play off. "Máme jednu z nejlepších základních pětek v lize. Uzdravil se Mahinmi, Tomáš bude sebevědomějším hráčem, podepsali jsme i pár střelců Meekse, Scotta a získali jsme Fraziera, což jsou všechno ligou protřelí hráči. Čekáme, že budeme fakt vážně dobří, ale hráči to musí nejdřív ukázat na hřišti. Co jste dokázali minulou sezónu, v NBA neznamená vůbec nic," dodal s tím, že kemp Wizards začíná 26. září.

Reklama

Související témata: