Hlavní obsah

Oklahoma - New York 105:84Westbrook na úvod NBA předvedl triple double a Oklahoma vyhrála

Russell Westbrook zaznamenal hned v prvním utkání Oklahomy v sezóně NBA triple double a režíroval vítězství Thunder nad New York Knicks 105:84. Nejužitečnější basketbalista minulého ročníku nastřílel 21 bodů a přidal 16 asistencí a 10 doskoků. Byl to jeho jubilejní 80. triple double v kariéře, v předchozím ročníku jich zaznamenal rekordních 42 a na dvouciferné statistiky ve třech ukazatelích dosáhl i v průměru za celou sezónu.

Foto: Sue Ogrocki, ČTK/AP

Hvězdného Russella Westbrooka (vlevo) z Oklahomy brání Ron Baker z New York Knicks.

Článek

Povedené premiéry v dresu Thunder si odbyli další američtí reprezentanti a mnohonásobní účastníci Utkání hvězd Paul George a Carmelo Anthony. George byl s 28 body nejlepším střelcem týmu, Anthony proti svým bývalým spoluhráčům nastřílel 22 bodů. Na straně poražených byl nejvíce vidět lotyšský pivot Kristaps Porzingis, autor 31 bodů a 12 doskoků.

Toronto si doma poradilo s oslabeným Chicagem 117:101. Rozhodující náskok vytvořila ve druhé části sestava náhradníků sérií 22:2. Šesti trojkami zahájil kanadské angažmá C.J. Miles, celkově dal 22 bodů.

"Je skvělé ho mít v týmu a vidět, že to, co dokázal dělat na hřišti proti nám, teď dělá pro nás," vysekl Milesovi poklonu spoluhráč DeMar DeRozan.

Losangeleské derby ovládli Clippers a zvítězili ve Staples Centru nad Lakers 108:92. Blake Griffin se na tom podílel 29 body a 12 doskoky. Jeho podkošový spoluhráč DeAndre Jordan dosáhl na 14 bodů a 24 doskoků. Srbský rozehrávač Miloš Teodosič debutoval v zámoří šesti body a stejným počtem asistencí.

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA:
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 92:108
Oklahoma City - New York 105:84
Toronto - Chicago 117:100.

Reklama

Související témata: