Hlavní obsah

Toronto - Washington 100:91Satoranského body nestačily, Wizards v NBA prohráli v Torontu

Toronto
Aktualizováno

Tomáš Satoranský se po dvouzápasové pauze vrátil do sestavy basketbalistů Washingtonu a za 12 minut nedělního utkání NBA v Torontu zaznamenal čtyři body, tři doskoky, dvě asistence, ale také tři ztráty míče. Wizards prohráli bez zraněného kapitána Johna Walla 91:100 a v tabulce Východní konference jim patří pátá příčka.

Foto: Christopher Katsarov, ČTK/AP

Pivot Marcin Gortat z Washingtonu v utkání NBA proti Torontu.

Článek

Raptors oplatili Washingtonu jedinou domácí prohru v sezóně a hlavní zásluhu na tom měl střelec DeMar DeRozan, který si připsal osm doskoků, šest asistencí a především 33 bodů. Trefil 15 z 26 střel z pole, z toho byly dvě trojky z šesti pokusů.

"Je jedním z nejlepších v celé NBA," pochválil spoluhráče Kyle Lowry. "Je jedno, jestli se mu daří proměňovat trojky nebo ne, prostě body dává. To je přesně on, rozený střelec," dodal. "DeMar nás podržel v útoku, vždy si na střelu dokázal najít místo," prohlásil trenér Toronta Dwane Casey.

Hráči jediného kanadského celku v soutěži si připsali jedenácté vítězství v sezóně, i když se jim nedařila střelba z dálky: proměnili jen deset z 39 pokusů. Jejich procento úspěšnosti bylo čtvrté nejnižší, na které v tomto ročníku dosáhli. Druhým nejlepším střelcem Toronta byl s 12 body C.J. Miles, rozehrávači Lowry a Fred VanVleet přidali po deseti bodech.

Po týdnu se na hřiště vrátil Satoranský. Vystřídal Tima Fraziera, který nahradil v základní sestavě největší hvězdu týmu Walla, a trefil polovinu dvoubodových střel.

Nejlepším střelcem v dresu Wizards byl Bradley Beal s 27 body, z toho 23 dal v první půli. "Hráli hodně agresivně v obraně. Třeba já měl osobního strážce Kylea Lowryho. Běhal se mnou pořád, ani na sekundu se ode mě na hřišti nehnul," řekl Beal po druhé porážce za sebou. Polský pivot Marcin Gortat se postaral o 12 bodů, 12 doskoků a sedm asistencí.

Obhájce titulu Golden State táhl za výhrou 118:111 v Brooklynu rozehrávač Stephen Curry, autor 39 bodů, 11 doskoků a sedmi asistencí. Nováček Lonzo Ball dosáhl podruhé v kariéře na triple double (11 bodů, 16 doskoků, 11 asistencí) a Los Angeles Lakers zvítězili 127:109 nad Denverem. Chicago podlehlo ve Phoenixu 105:113, Fin Lauri Markkanen si v týmu hostů vylepšil osobní maxima na 26 bodů a 13 doskoků.

Výsledky nedělních zápasů NBA:
Toronto - Washington 100:91 (za hosty Satoranský 4 body, 3 doskoky a 2 asistence)
Brooklyn - Golden State 111:118
Los Angeles Lakers - Denver 127:109
Miami - Indiana 95:120
Minnesota - Detroit 97:100
Phoenix - Chicago 113:105.

Reklama

Související témata: