Hlavní obsah

Tým českých házenkářů na Euru doplnil pivot Šlachta

Varaždín

Trenéři českých házenkářů Jan Filip a Daniel Kubeš využili možnost udělat v průběhu nadstavbové fáze evropského šampionátu v Chorvatsku až dvě změny v kádru a před závěrečnými dvěma zápasy čtvrtfinálové skupiny doplnili tým o pivota Petra Šlachtu. Pětadvacetiletý hráč maďarského celku Dabas se před turnajem nevešel do konečné šestnáctičlenné nominace, ale nyní by si mohl zahrát nadcházející duely s Makedonií a Slovinskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři hazenkářské reprezentace Jan Filip (vpravo) a Daniel Kubeš.

Článek

"Chceme trochu posílit hru na pivotu. Nebylo to vepředu úplně takové, jak bychom si představovali. Teď dostane Petr příležitost. To neznamená, že Štěpán Zeman s Leošem Petrovským hrát nebudou. Oba dva brání výborně, určitě je chceme využít, ale vzali jsme do toho Petra s tím, že chceme posílit," řekl pro svazový web kouč Filip.

Na soupisce je nyní sedmnáct hráčů, do jednotlivých zápasů jich může zasáhnout šestnáct. "Jeden hráč z toho vypadne, ale neznamená to, že turnaj pro něj končí. Ještě tam můžeme udělat jednu změnu. Může to být tedy každý zápas jinak. Jestli se třemi pivoty a vypadne z toho někdo jiný, nebo se dvěma. Je to otevřené, zatím to sami opravdu nevíme," dodal Filip.

Šlachta s Janem Sobolem vypadli z nominace těsně před šampionátem. "Jsem rád, že tady můžu být alespoň na závěrečnou fázi. Samozřejmě jsem doufal, že tady budu po celou dobu, ale jsem rád alespoň za to. A doufám, že týmu pomůžu," řekl Šlachta.

K týmu se v Chorvatsku připojil v sobotu odpoledne a dnes dopoledne už trénoval. "Myslím, že zas takový problém to není. Trochu jsem se musel rozkoukat, zjistit, jaký je plán, ale vypadl jsem z toho vlastně jen na týden," doplnil Šlachta.

Český tým po výhrách nad Dánskem a Maďarskem nečekaně postoupil ze základní skupiny do čtvrtfinálové fáze. V úvodním duelu šestičlenné skupiny prohrál s Německem a v nadstavbové části ho čekají ještě dva zápasy - v úterý s Makedonií a ve středu se Slovinskem. Do semifinále projdou první dva celky ze skupiny, Češi jsou zatím pátí.

Reklama

Související témata:
Robert Šlachta