Hlavní obsah

Ostravu čeká na úvod Ligy mistrů jeden z favoritů

Na horké půdě Panathinaikosu Atény si volejbalisté DHL Ostrava prožijí ve středu svůj debut v Lize mistrů. Výběr trenéra Jaroslava Tomáše letí do řecké metropole v nezvyklé roli: zatímco na české scéně kraluje, v Aténách se představí jako outsider, který je experty předem odsouzen k porážce.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

Panathinaikos se řadí k evropské elitě, ale na tu Ostrava zatím nemá. A nezastírá to ani trenér úřadujícího českého mistra. "Atény jsou spolu s italským Cuneem velkými favority naší skupiny. My takovou sílu a kvalitu nemáme, ale budeme bojovat. Takové zápasy jsou pro hráče velkou školou," řekl Tomáš.

Ostrava vykročila za obhajobou českého titulu vítězstvím nad Brnem, ale ve hře byly značné rezervy. Generálka volejbalistům DHL na optimismu příliš nepřidala, přitom Atény jsou soupeř z úplně jiného těsta. "Ale věřím, že právě to nás vyhecuje na maximum," tvrdil Tomáš.

Poznatky a informace o soupeři ostravskému celku nechybí. Jen teorie však hráčům nepostačí. "Víme, že v základu mají oproti loňské sezoně tři nové hráče. To se sice může projevit na souhře, ale nikoliv na celkové kvalitě. Ta jim zůstala," podotkl Tomáš, podle kterého může jeho svěřencům v celé soutěži dělat problémy i příjem podání. "Musíme se připravit na to, že každý tým má vynikající servis. Bude to ve všem rychlejší," doplnil Tomáš.

Liga mistrů se letos hraje ve čtyřech skupinách po šesti týmech. Do další fáze postoupí po třech nejlepších. "Když se na to podíváme soudně, díru do světa neuděláme. Chceme ale uhrát lepší výsledky než před rokem Kladno," dodal Tomáš.

Zápas v řecké metropoli začne ve středu v 17:00 SELČ.

Reklama

Související témata: