Hlavní obsah

Konkurence pro Satoranského?! Washington ohlásil příchod nové posily

Basketbalisty Washingtonu Wizards před víkendovým startem play off NBA posílí zkušený rozehrávač Ty Lawson, který v této sezóně hrál v čínské lize. Hráč s devíti odehranými sezónami v NBA znovu zvýší konkurenci pro českého reprezentanta Tomáše Satoranského, protože bude už pátým rozehrávačem v týmu.

Foto: Duane Burleson, ČTK/AP

Tomáš Satoranský (31) z Washingtonu brání Lukea Kennarda (5) z Detroitu.

Článek

O třicetiletého Lawsona se Wizards zajímali už v únoru při zranění hvězdy Johna Walla. Nakonec k Satoranskému a Timu Frazierovi přivedli Ramona Sessionse. Ve středu však vypadl Lawsonův tým Šan-tung Golden Stars v semifinále čínské ligy a jen 180 cm vysoký Američan mohl uzavřít kontrakt s Wizards. Jelikož v této sezóně ještě v NBA nenastoupil, může v play off naskočit. Dá se tak očekávat, že Satoranský bude v play off častěji nastupovat na křídle než na rozehrávce.

Vítěz NCAA z roku 2009 Lawson byl v témže roce draftován jako osmnáctý v pořadí Minnesotou, ale ta jej hned vyměnila do Denveru, kde strávil většinu kariéry. V sezóně 2013/14 dokonce měl průměr 17,6 bodu na utkání. Následně hrál i za Houston, Indianu a Sacramento. Celkem má odehráno 582 zápasů s průměrem 13 bodů a 5,5 asistence na utkání.

Reklama