Hlavní obsah

Olomoucké volejbalistky postoupily přes Ostravu do finále

Olomoucké volejbalistky postoupily potřetí za sebou do finále extraligy. Svěřenkyně trenéra Jiřího Teplého porazily v rozhodujícím pátém semifinálovém utkání v domácím prostředí Ostravu 3:1 a v sobotu je čeká úvodní finálový zápas v hale prostějovských favoritek. Ty budou usilovat o jubilejní desátý mistrovský titul v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Olomoucké hráčky zvládly oba předchozí domácí duely ve třech setech, ale v Ostravě dvakrát prohrály 2:3. Dnes hostující celek začal mnohem lépe a úvodní sadu získal i díky řadě nepřesností v olomoucké hře.

Ostravankám vyšel ještě začátek druhého setu, kdy vedly 7:3, ale pak už převzaly iniciativu soupeřky. Olomouc mnohem lépe blokovala a v žádném setu už nepustila hostující hráčky přes dvacetibodovou hranici.

Ostrava usilovala o historický postup do finále. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera zatím v extralize získaly jen jedinou medaili, předloni skončily třetí. Letos bude jejich posledním soupeřem KP Brno, které prohrálo v semifinále s Prostějovem 0:3 na zápasy.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 5. zápas:
Olomouc - Ostrava 3:1 (-20, 17, 19, 18)
Nejvíce bodů: Michalíková 20, Napolitano 16, Košická a Strušková po 11 - Diatková 15, Makauskaiteová, Zemanová 9. Konečný stav série: 3:2.

Reklama

Související témata: