Hlavní obsah

Dvě trofeje jsou pěkné, láká nás i třetí, říká mostecký trenér Dávid

Házenkářky Baníku Most získaly v této sezóně už dvě trofeje. Vyhrály Český pohár i česko-slovenskou MOL ligu, ale zdaleka to neznamená, že tím pro ně letošní tažení důležitými soutěžemi končí. „Chceme ještě uspět i v play off české ligy,“ nastiňuje mostecký trenér Peter Dávid v rozhovoru pro Sport.cz motivaci klubu do finiše sezóny.

Foto: Sport.cz

Trenér házenkářek Mostu Peter Dávid.

Článek

Ve čtvrtek mostecký tým převzal pohár za triumf v prestižní interlize. Po čtyřech letech Baník Most sesadil z trůnu slovenského favorita Michalovce. Co rozhodlo o střídání na vrcholu tabulky MOL ligy?

Vážím si toho, že jsme využili šanci na interligový titul poté, co Michalovce nebyly tak silným celkem jako v předešlých ročnících. Jsme rádi za každou trofej a pohár z interligy má vysokou hodnotu. Zvítězili jsme o bod před pražskou Slavií. Absolutně ale nikdo neřeší, jestli mohl být náskok větší. O různých variantách jsme se nebavili. V podstatě ani nevím, jaké jsme dosáhli skóre v soutěži. Na tom nezáleží.

Koncem dubna startuje boj o titul v české lize. A v ní vás čeká jeho obhajoba. Je to další výzva?

Od pondělí začneme s přípravou na semifinále. A když jsme už zvládli dvě soutěže, chceme i triple, což by znamenalo výhry na třech frontách. Dosavadní dva poháry jsou pěkné, ale láká nás samozřejmě i ten třetí.

Půjdete do play off kompletní?

Máme stále dvě dlouhodobě zraněné hráčky. Ještě nevíme, jestli se budeme moci spolehnout na Simonu Szarkovou, která brala antibiotika a hlásila zhoršení zdravotního stavu. Nechtěli jsme riskovat, proto nehrála poslední interligové kolo se Slavií.

Jak jste přijal zprávu, že právě slovenská reprezentantka Szarková odejde po sezóně z Mostu do norského Storhamaru?

Zviditelnila se během naší účasti v Poháru EHF. Zejména v Larviku sehrála vynikající zápas a možná, že i to bylo rozhodující při nabídce za zahraničí. To je úděl předních českých týmů, že si ještě silnější kluby z ciziny stáhnou hráčku, která doma vyčnívá.

Reklama

Související témata: