Hlavní obsah

Perušič, Schweiner - Heidrich, Gerson 2:1Beachvolejbalisté Perušič a Schweiner se blýskli pátým místem

Sia-men

Plážoví volejbalisté Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem skončili na turnaji Světového okruhu v Sia-menu pátí, což je pro ně životní výsledek. Kristýna Hoidarová Kolocová a Michala Kvapilová obsadily ve čtyřhvězdičkové soutěži deváté místo.

Článek

Perušič se Schweinerem začali na čínském písku v kvalifikaci a došli až do čtvrtfinále. V druhém kole play off dnes úspěšně zvládli další třísetový zápas a Švýcary Adriana Heidricha s Mircem Gersonem porazili 15:13 v tie-breaku. Jejich překvapivé tažení turnajem zastavili v souboji o postup mezi nejlepší čtveřici Rusové Oleg Stojanovskij a Igor Veličko. Deváté nasazené dvojici čeští volejbalisté podlehli 16:21 a 13:21.

"Naším cílem tady bylo projít do hlavní soutěže. Když jsme viděli, co nás čeká v druhém kole kvalifikace, věděli jsme, že to budeme mít těžké," řekl Schweiner k utkání s německým párem Markus Böckermann, Lars Flüggen. "Když jsme to zvládli, řekli jsme si: ok, všechno další bude bonus a užijeme si to. Je to úžasné, neumím to popsat. Poprvé jsme došli takhle daleko," uvedl čtyřiadvacetiletý volejbalista.

"Na takhle velkém turnaji jsme hráli hlavní soutěž teprve potřetí, takže takováhle cesta turnajem je pro nás něco fantastického. Samozřejmě bychom rádi byli v semifinále, ale i páté místo je super," řekl Perušič.

Hoidarová Kolocová s Kvapilovou bojovaly o postup do čtvrtfinále marně. S nasazenými dvojkami Julií Sudeovou a Chantal Laboureurovou z Německa prohrály 19:21 a 17:21. I tak vylepšily 17. místo z březnového majoru ve Fort Lauderdale.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Sia-menu (Čína):
Muži:
Play off - 2. kolo: Perušič, Schweiner (ČR) - Heidrich, Gerson (Švýc.) 2:1 (20, -17, 13), čtvrtfinále: Stojanovskij, Veličko (Rus.) - Perušič, Schweiner 2:0 (16, 13).
Ženy:
Play off - 2. kolo: Sudeová, Laboureurová (Něm.) - Kolocová, Kvapilová (ČR) 2:0 (19, 17).

Reklama

Související témata: