Hlavní obsah

Boston - Philadelphia 117:101Stav série 1:0Celtics zastavili rozjetou Philadelphii a ujali se vedení v sérii

Basketbalisté Bostonu začali čtvrtfinále play off NBA domácí výhrou 117:101 nad Philadelphií. A to i přesto, že mají v nohách o dva zápasy více než soupeř, který v osmifinálové sérii s Miami jen jednou zaváhal, zatímco Celtics potřebovali na postup přes Milwaukee až sedmý duel.

Foto: Winslow Townson, Reuters

Nováček Jayson Tatum (0) z Bostonu se snaží prosadit přes Daria Sariče (9) z Philadelphie.

Článek

Boston navíc stále trápí početná marodka, na níž se ocitli i dva hráči základní sestavy Jaylen Brown a Kyrie Irving. Skvěle je však nahrazuje rozehrávač Terry Rozier: dal sedm trojek a s 29 body byl nejlepším střelcem týmu. "Je to o sebevědomí. Spoluhráči mi věří, trenéři mi věří a to chci, aby pokračovalo," řekl Rozier.

O bod méně přidal nováček Jayson Tatum, přičemž posledním nováčkem Bostonu, který dal v play off alespoň 28 bodů, byl v roce 1980 legendární Larry Bird. Dalších 26 bodů nasbíral pivot Al Horford. Boston tak měl tři střelce s více než 25 body v play off poprvé od roku 1986.

Philadelphia šla do zápasu s bilancí jediné porážky z posledních 21 utkání, ale v Bostonu od druhé čtvrtiny ztrácela. Joel Embiid, autor 31 bodů, se sice ve druhé půli snažil udržet tým ve hře, ale Boston se rozstřílel z dálky, proměnil 17 z 35 trojkových pokusů, a v klidu si pohlídal první vítězství.

2. kolo play off basketbalové NBA:
Východní konference - 1. zápas:
Boston - Philadelphia 117:101.

Reklama

Související témata: