Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 3:0Volejbalistky porazily v EL Bělorusko a postoupily do Final Four

Jindřichův Hradec

České volejbalistky vyhrály v Evropské lize i pátý zápas bez ztráty bodu. V sobotu Jindřichově Hradci porazily za pouhých 79 minut Bělorusko 3:0 po setech 25:18, 25:18 a 25:21 a zajistily si postup do turnaje Final Four. V tabulce mají svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera osmibodový náskok před druhým Běloruskem, se kterým se ještě střetnou ve středu v Minsku v odvetě v posledním kole.

Článek

Klíčem k úspěchu byla úvodní sada, v níž kladly houževnaté Bělorusky odpor do stavu 9:8. Následně se podařilo českým volejbalistkám dostat soupeřky pod tlak nejen důrazným podáním, ale hlavně jistými bloky a větší přesností v zakončení. Dvěma pětibodovými šňůrami soupeřkám výrazně odskočily a po zvládnuté koncovce se dostaly do psychické pohody.

Obdobný průběh měla i druhá sada, v níž držely Bělorusky naději až do stavu 14:14. Zásluhou důrazu v útoku se podařilo českému týmu šesti body zlomit odpor. Ve třetím dějství se Bělorusky držely až do stavu 21:21. K úspěchu výrazně pomohla při podání Gabriely Orvošové úspěšnými útoky nejlepší hráčka českého týmu Michaela Mlejnková, která si připsala 20 bodů.

Evropská liga žen vyvrcholí 14. a 15. června závěrečným turnajem v Budapešti.

Evropská liga volejbalistek v Jindřichově Hradci - skupina C
Česko - Bělorusko 3:0 (18, 18, 21)
Rozhodčí: Simonovská (Černá Hora), Grabovský (ČR). Čas: 79 min. Diváci: 1200.
Sestava a body ČR: Kossányiová 12, Purchartová 6, Toufarová 8, Mlejnková 20, Strušková 8, Valková 3, libero Dostálová - Orvošová 2, Nová. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Běloruska: Hryškevičová 9, Kalinovská-Guengoerová 8, Kicková a Markevičová po 6.
19:00 Španělsko - Slovensko

Reklama

Související témata: