Hlavní obsah

Florbalový veterán Zálesný se vrací. V Ostravě ukončím kariéru, říká

Florbalisté Ostravy získali do svých řad zvučnou posilu. Ze Švýcarska se vrací hvězda domácího světového šampionátu v roce 2008 Aleš Zálesný. Nejvyšší českou soutěž okusí 39letý útočník po 16 letech, v Ostravě se dohodl na kontraktu do konce sezony.

Foto: ČFbU

Český florbalista Aleš Zálesný s bronzovou medailí z MS ve Finsku v roce 2010.

Článek

Poprvé by měl Zálesný naskočit v pátek vpodvečer, kdy FBC Ostrava hostí Tatran Střešovice (18 hodin). „Návrat se zrodil docela spontánně. Trochu jsme se bavili už před sezonou, ale tehdy to ještě nevyšlo. Jsem rád, že to klaplo alespoň na druhou část. Je zajímavé, že začínám proti stejnému týmu, s nímž jsem končil. Naposledy jsem hrál ligové právě proti Střešovicím," řekl klubovému webu bývalý český reprezentant.

Ostrava je po 18. kole na deváté příčce dva body za osmými Bohemians Praha. „Nejvyšší českou soutěž jsem nehrál šestnáct let. Uvidíme, kam se za tu dobu posunula a zda na ni budu dost rychlý," pousmál se Zálesný. „Budu mít za sebou jeden trénink s týmem. Ani nevím, jako roli bych měl dostat. Ale určitě budu hrát křídlo. Tam hraju celý život. S pozicí centra nepočítám," smál se někdejší hráč Havířova.

Pomoct by měl hlavně v koncovce, který Ostravu aktuálně trápí. „Měl bych. Na druhou stranu se o mě říká, že jsem šutér, ale já mám v každé sezoně více asistencí než gólů. Čeká nás možná klíčový víkend. Musíme zabodovat v pátek i v neděli, kdy hrajeme znovu doma (v 18 hodin proti Královským Vinohradům). Pokud bychom ztratili, bylo by to už s ambicemi dostat se do play off těžké," přemítal Zálesný.

Přestup do Ostravy bere jako definitivní návrat domů. „Skončím tady kariéru. Byl jsem rozhodnutý hrát do čtyřiceti let. Teď je mi 39, tak holt budu hrát o rok méně. Ale podle mě je třeba skončit včas, dokud je člověk v kondici a zdravý," řekl Zálesný.

Reklama

Související témata: