Hlavní obsah

Florbalová sezona končí, superliga i extraliga budou bez mistra

Praha

Domácí florbalová sezona kvůli opatřením proti šíření koronaviru skončila. Bylo zrušeno i superfinále superligy mužů a extraligy žen, které se mělo konat v neděli 19. dubna v pražské O2 areně. Obě soutěže zůstanou bez mistra. Právo účasti na Poháru mistrů v lednu 2021 získali jako vítězové základní části florbalisté Mladé Boleslavi a florbalistky Vítkovic. Rozhodl o tom výkonný výbor Českého florbalu.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Výkonný výbor přistupoval k otázkám ohledně dalšího osudu sezony s nejvyšší možnou citlivostí. Vzhledem k vážnosti současné situace a vyhlášení nouzového stavu rozhodl o ukončení veškerých ligových soutěží sezony 2019/2020," uvedl Český florbal v prohlášení.

V superlize mužů i extralize žen se odehrály minulý víkend první a druhé zápasy čtvrtfinále a 1. kola play down. Po čtvrtečním nařízení vlády, že se nemohou 30 dní konat žádné sportovní akce přesahující účast 30 osob, rozhodlo vedení Českého florbalu okamžitě ukončit sezonu.

"Jelikož nebylo dokončeno play off, nemohou být určeni mistři ČR. V mužské superlize a ženské extralize byli ziskem Prezidentského poháru dekorováni vítězové základní části. Muži Mladé Boleslavi a ženy Vítkovic současně jako nejúspěšnější týmy sezony získají právo účasti na Poháru mistrů a současně získají i prize money, které by náleželo mistru ČR," uvedla unie.

Na druhý titul po triumfu v roce 2018 chtěli zaútočit florbalisté Mladé Boleslavi, kteří v základní části získali 74 z 78 možných bodů a vytvořili nový rekord. "Respektujeme rozhodnutí výkonného výboru, tento výsledek jsme očekávali. Ve světě i u nás se dnes bojuje o víc, zdraví je přednější," uvedl generální manažer Mladé Boleslavi Tomáš Pacák.

"Je to však pro nás nepříjemná tečka za sezonou, ve které jsme vládli a která byla předurčena k tomu, abychom ji pozlatili i na konci. Hodně mě to mrzí kvůli tvrdé práci nás všech - hráčů, realizačního týmu, managementu. Cítím, že jsme si zasloužili potvrdit, že jsme v tomto ročníku pracovali nejlépe," dodal Pacák.

Z nejvyšších soutěží nikdo nesestoupí a z první ligy nikdo nepostoupí mezi elitu. Složení soutěží, v kterých o tom nebylo rozhodnuto, se podle rozhodnutí výkonného výboru nemění.

O mistrovství světa juniorek, které se má konat od 6. do 10. května ve švédské Uppsale, bude teprve rozhodovat Mezinárodní florbalová federace.

Reklama