Hlavní obsah

Nejen fotbalisté pražských klubů. Nákaza se rozlezla dál

vap, rjmSport.cz

U fotbalistů to neskončilo. Koronavirová nákaza, která se šíří mezi hráči rezerv Sparty, Bohemians či Dukly, se zřejmě ze stejného zdroje dotkla i florbalistů týmu Black Angels. Ten má blíže neurčený počet hráčů zasažených nemocí. Podle tn.cz se tak stalo po oslavě v klubu na pražských Vinohradech.

Foto: Silvia Izquierdo, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Od oslavy v oblíbeném podniku uplynulo už více než deset dnů, případy koronaviru hlásilo hned několik fotbalových klubů. Na stejném místě ale slavili i superligoví florbalisté Black Angels a podle tn.cz i týmy Sparty a Karlových Varů.

„Letní příprava mužského A-týmu a juniorského týmu je dočasně přerušena kvůli pozitivnímu testu na Covid-19," uvedli Black Angels na webu.

Hráči ještě minulý týden společně trénovali, po zjištění pozitivního testu všechny, kteří přišli do kontaktu s nákazou, klub podle svého vyjádření nahlásil na hygienu. „Oba týmy tak neodcestují na společné soustředění, které bylo naplánováno na příští týden v Kutné Hoře. Dále bude režim A-týmu koordinován se zástupci hygieny," stojí dále na klubovém webu.

Nákaza se v podniku měla šířit od dívky, která se později nechala testovat na covid-19 kvůli cestě na letní tábor. K nákaze mohlo údajně dojít při popíjení drinků brčky z jedné sklenky.

Ale koronavirus se mohl šířit i dál. Pražský klub, ještě než se jeho hráči dověděli o tom, že byli v kontaktu s nakaženou, stihl údajně odehrát přípravné utkání s Bulldogs Brno.

Web Seznam Zprávy uvedl, že pražská hygienická stanice informovala celkem o 59 osobách, které onemocněly covidem-19 na oslavě v klubu v Praze 2. Dalších více než 120 lidí je v karanténě.

Vinohradský podnik podle tn.cz potvrdil, že se kritická party uskutečnila právě v jeho prostředí. "Můžeme potvrdit, že klub navštívilo děvče, které zřejmě mělo nákazu covid-19 a zúčastnilo se party s mixem mladých pražských sportovců a dokázalo je nakazit. Co se klubu týká, je samozřejmě po důkladné kontrole hygieny Praha a ta neshledala důvod k uzavření podniku. Přesto byl prostor pro jistotu vydezinfikován na vyšší úroveň, než je vyžadováno," cituje web zástupce podniku.

Do problémů se dostaly i další pražské fotbalové kluby. Přípravu na novou sezonu musely přerušit i další kluby z nižších soutěží. Týká se to třeba Třeboradic, které působí v Pražská teplárenská přeboru. "Sotva jsme se rozjeli, už jsme museli prudce zabrzdit. V karanténě je celé mužstvo a do 28. července nemůžeme trénovat," poznamenal trenér týmu Robert Rambousek.

Reklama

Související témata: