Hlavní obsah

České florbalistky rozdrtily na Polish Cupu Němky, skončily třetí

florbalistky porazily v posledním vystoupení na Polish Cupu v Babimostu Německo vysoko 9:1 a obsadily konečné třetí místo. Další turnaj před prosincovým mistrovstvím světa ve Švýcarsku čeká výběr trenérek Karolíny Šatalíkové a Markéty Šteglové v listopadu, když se představí na Euro Floorball Tour v Helsinkách.

Článek

Český tým zápas rychle rozhodl a po trefách Szotkowské, Macurové a Paulovičové vedl už v osmé minutě 3:0. Ještě v úvodním dějství sice snížila z trestného střílení Baumgartenová, ale v druhé dějství zvýšily náskok Dominika Šteglová s Jílkovou a to ještě Adéla Bočanová neproměnila penaltu.

V závěrečné části už gólmanka Gatzschová opět lovila balónky ze své sítě. Skórovaly Kamila Bočanová, Kotíková, z trestného střílení Macurová a 113 vteřin před koncem Adéla Bočanová. Desítku už se českým florbalistkám dovršit nepodařilo.

Polish Cup florbalistek v Babimostu, Siedleci Zbaszyn:
Česká republika - Německo 9:1 (3:1, 2:0, 4:0)
Branky: 7. a 56. z tr. střílení Macurová, 3. Szotkowská, 8. Paulovičová, 30. Šteglová, 34. Jílková, 48. K. Bočanová, 50. Kotíková, 59. A. Bočanová - 16. z tr. střílení Baumgartenová.
Norsko - Finsko 1:4 (0:0, 0:3, 1:1),
12:00 Polsko - Švýcarsko.

Reklama