Hlavní obsah

Startuje florbalový Skill Contest, jako první prověřil Tatran Teka Střešovice

Video seriál Skill Contest české nejvyšší soutěže ve florbalu Livesport Superligy zahajuje nejúspěšnější klub tohoto sportu. Tatran Teka Střešovice má na svém kontě celkem šestnáct titulů mistra nejvyšší ligy. V aktuálním ročníku soutěže mužstvu patří třetí příčka a trenér Milan Fridrich již spřádá plány na nadcházející play off.

Startuje florbalový Skill ContestVideo: Český florbal

 
Článek

Na tři disciplíny Skill Contestu byli nominovaní hráči Ondřej Němeček, Adam Tlapák a Matěj Havlas. "Disciplíny v této dovednostní soutěži byly zajímavým zpestřením našeho tréninku. Určitě jsme se pobavili a doufám, že i fanoušci toto ocení," řekl k soutěži Matěj Havlas, který má na svém kontě mimo jiné starty v juniorských reprezentačních výběrech.

V dalším díle seriálu, který bude na našem webu opět ve středu 10.3., uvidíte vybrané hráče Sokolů Pardubice.

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních. Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama