Hlavní obsah

Florbalový Skill Contest čeká na nové lídry. Hráči Vítkovic se čelu nepřiblížili

Praha

Dovednostní soutěžní série Skill Contest florbalové Livesport Superligy je za svou polovinou. V osmém pokračování své dovednosti prověřili tři nominovaní hráči obhájce loňského mistrovského titulu 1. SC Tempish Vítkovice. Filip Čonka-Skyba, Ondřej Sidunov a Adam Choma vyzkoušeli střelbu na přesnost, dlouhý slalom i střelbu přes celé hřiště do malé branky. Ve videu níže se podívejte, jak se jim dařilo.

Florbalový Skill Contest. Hráči Vítkovic se čelu nepřiblížili.Video: Český florbal

 
Článek

"Tato sezona je pro nás určitě zatím vydařená. Bojujeme o první místo a naše cíle jsou nejvyšší," řekl během Skill Contestu Filip Čonka-Skyba. Ten se ujal střelby na přesnost, ve které trefil dva otvory ve florbalové brance, a díky času je průběžně na pátém místě.

"Myslím, že je to opravdu velmi těžká úroveň. Díry v brankách jsou malé. Věřím ale, že v ostrém utkání bych vstřelil více gólů," doplnil Skyba.

Florbalový Skill Contest. Nový lídr je z Mladé Boleslavi.Video: Český florbal

V dalším díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 28.4., se představí hráči pražských Black Angels.

Florbalový Skill Contest a hráči Brna. Zrodil se hattrick?Video: Český florbal

Skill Contestu se účastní všech čtrnáct mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních.

Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Florbalový Skill Contest. Jak si vedli hráči Otrokovic?Video: Český florbal

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama