Hlavní obsah

Takhle pálí Černí andělé! Skill Contest má nového lídra

Florbalová Livesport Superliga pomalu, ale jistě směřuje k velkému Superfinále a ke svému konci se také blíží dovednostní soutěž Skill Contest, ve které porovnávaji své umění vybraní hráči jednotlivých mužstev nejvyšší mužské soutěže. V devátém díle uvidíte hráče pražských Black Angels, kteří mají již letošní působení v mistrovských utkáních za sebou.

Skill Contest má nového lídra. Přesná muška zdobí Black AngelsVideo: Český florbal

 
Článek

Ve Skill Contestu se za Černé anděly představili hráči Tomáš Hanák, Jakub Renčín a Jakub Hromada. Všichni tři si vedli velmi dobře a chybělo jen velmi málo k tomu, aby se svorně usadili v čele průběžného pořadí všech tří disciplín.

To se nakonec povedlo Jakubovi Rančínovi, který trefil z 30 metrové dálky 3 branky v rychlém čase. "Původně jsem chtěl trefit všech pět pokusů ale tři nejsou také vůbec špatné a jsem za ně rád," usmíval se spokojeně Renčín po úspěšném vystoupení.

Florbalový Skill Contest. Hráči Vítkovic se čelu nepřiblížiliVideo: Český florbal

V dalším díle Skill Contestu, který bude na našem webu opět ve středu 5.5. se představí hráči FBC 4CLEAN Česká Lípa.

Florbalový Skill Contest a hráči Brna. Zrodil se hattrick?Video: Český florbal

Skill Contestu se účastní všech 14 mužstev Livesport Superligy. Vybraní zástupci klubů soutěží ve třech disciplínách: střelbě na přesnost, slalomu a střelbě na cíl. Všechny úkoly prověří jejich dovednosti, které se mohou využít při utkáních.

Například střelbu z dálky 30 metrů lze i podle samotných hráčů využít při střelbě do prázdné branky při power play. Střelba na přesnost, která byla pro střelce Superligy kvůli malým otvorům v brance velmi obtížná, zase prověřila jejich jemnou motoriku s florbalovou holí. Dlouhý slalom, při kterém hráči uběhli s míčkem na holi 96 metrů, ukázal, jak jsou na tom s atletickou průpravou.

Florbalový Skill Contest. Jak obstáli hráči Sokola Královské Vinohrady?Video: Český florbal

Celá série dovednostních soutěží vyvrcholí velkým finále, ve kterém se utkají tři vítězové jednotlivých kategorií. Ve finálovém díle se všichni tři zúčastní zmiňovaných disciplín a nejlepší z nich se stane šampionem letošního ročníku soutěže Livesport Superliga Skill Contest. Na finálové video se můžete těšit na začátku června 2021!

Reklama