Hlavní obsah

Mladá Boleslav zdolala i podruhé Chodov, Curney překonal hranici sta gólů

Vítězové základní části florbalové superligy z Mladé Boleslavi zvládli doma úspěšně i druhé semifinále a po výhře 11:5 nad Chodovem vedou v sérii na čtyři vítězství 2:0. Útočník Středočechů Jiří Curney se díky hattricku jako první hráč v historii přehoupl přes hranici 100 branek v play off, což se mu podařilo v 95. utkání.

Foto: Facebook

Jiří Curney, tahoun florbalistů Mladé Boleslavi. Archivní foto.

Článek

Jednatřicetiletý Curney je v základní části suverénním rekordmanem v počtu bodů (736), gólů (404) i asistencí (332) z 335 utkání. V play off v této sezoně vylepšuje své prvenství v produktivitě (284), v průběhu čtvrtfinále se dostal před Milana Fridricha (95) do vedení i mezi kanonýry a má na kontě už 102 tref. Nemá jen rekord v asistencích, kterých nasbíral zatím 82 a na druhém místě o 12 nahrávek zaostává za svým bývalým spoluhráčem a současným trenérem Petrem Novotným.

"Potěšilo mě to. Je to neuvěřitelné, ale jedu dál a moc to neřeším," komentoval Curney překonanou metu. "Je to důležité vítězství a druhý bod. Nebylo to vůbec snadné. Dvě třetiny byl Chodov nepříjemný a my jsme víc řešili rozhodčí a soupeře než vlastní hru. Před třetí třetinou jsme to změnili, nastoupili jsme úplně jinak a rozhodli jsme zápas. Na Chodově nás čekají podobné zápasy. Musíme zregenerovat, připravit se a soustředit se na sebe," doplnil mladoboleslavský kanonýr.

Jubilejní 100. gól oslavil Curney v 5. minutě, kdy zvýšil na 2:0 poté, co po 22 sekundách otevřel skóre Filip Zakonov. Domácí sice rychle vedli 4:1, ale Pražané dvakrát snížili na rozdíl jediné branky a do třetí třetiny šli za stavu 4:5.

Po šesti vteřinách závěrečného dějství se podruhé trefil Curney a do 45. minuty zvýšili na 9:4 Patrik Suchánek, Jakub Bína a Martin Tokoš, který dovršil hattrick. Po snížení Daniela Eremiáše proměnil ve 46. minutě trestné střílení Curney a svým třetím gólem v utkání dovršil desítku. Výsledek 22 sekund před koncem uzavřel Mikuláš Komárek po asistenci obránce Suchánka, který byl s bilancí 1+3 neproduktivnějším hráčem utkání.

"Vůbec jsme nezachytili vstup, od toho se podle mě odvíjel celý zápas. Podali jsme horší výkon než v neděli. Musíme předvést lepší než perfektní výkon, abychom uspěli. Šli jsme do třetí třetiny s tím, že ji musíme vyhrát a pak do toho vstoupíme takhle... Myslím, že stav 0:2 na zápasy s námi nic neudělá. Když vstupujete do zápasu, je vám jedno, kolik je stav série. Když předvedeme stoprocentní výkon, věřím, že uspějeme a třeba to i otočíme," prohlásil útočník Chodova Petr Majer.

Livesport superliga florbalistů - semifinále play off; 2. zápas:
Mladá Boleslav - Chodov 11:5 (4:3, 1:1, 6:1)
Branky: 5., 41. a 46. z tr. střílení Curney, 9., 24. a 45. Tokoš, 1. Zakonov, 8. Gruber, 41. P. Suchánek, 44. J. Bína, 60. Komárek - 6. Majer, 10. Ondrušek, 16. Řezáč, 24. T. Vávra, 46. Eremiáš. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: