Hlavní obsah

Florbalisté Mladé Boleslavi slaví druhý titul

Praha

Florbalisté Mladé Boleslavi získali podruhé v historii titul v superlize. V superfinále v Praze vyhrál vítěz základní části nad obhájcem titulu z roku 2019 Vítkovicemi 6:3 a navázal na zisk zlata z roku 2018. Středočeši natáhli vítěznou sérii v superlize na 34 zápasů a zajistili si účast na lednovém Poháru mistrů ve švýcarském Winterthuru.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z vítězství.

Článek

Vítěznou branku vstřelil v čase 54:40 v přesilové hře kanonýr Jiří Curney a výsledek pojistili při power play do prázdné branky Jakub Bína a Milan Tomašík.

Vítkovice začaly lépe a mohly otevřít skóre ve 2. minutě, kdy trefil Marek Matejčík tyč. V čase 6:57 si neproměněnou šanci vynahradil přesnou nahrávkou při rychlé kombinaci na Lukáše Hájka, který zamířil do odkryté branky.

Mladá Boleslav vyrovnala ve 13. minutě díky podařené střele Adama Hemerky a za 61 sekund po přihrávce bratra Tomáše otočil stav Tadeáš Chroust. Za dalších 81 sekund završil gólově bohatou úvodní část opět po Matejčíkově ideální přihrávce Hájek.

Další průběh byl opatrnější a až ve 38. minutě padla další branka. Po rychlém protiútoku se trefil přes obránce Marek Bräuer a poslal do vedení obhájce triumfu. Ztrátu smazal ve 45. minutě po pasu Martina Tokoše střelou do pravého horního rohu branky Lukáše Součka Daniel Šebek.

V 55. minutě šel pykat za blokování hole Hájek a jedinou přesilovou hru zápasu Mladá Boleslav využila. Přihrávku Jana Natova trefil ze vzduchu u levé tyče nejlepší střelec historie domácí soutěže Curney. V závěru zpečetili výhru do prázdné branky Bína a Tomašík.

Superfinále play off Livesport superligy florbalistů v pražské UNYP Areně:
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 6:3 (2:2, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 13. Hemerka (J. Bína), 14. Tadeáš Chroust (Tomáš Chroust), 45. D. Šebek (Tokoš), 55. Curney (Natov), 59. J. Bína, 59. Tomašík – 7. Hájek (Matejčík), 16. Hájek (Matejčík), 38. Bräuer (Nehera). Rozhodčí: K. Sojka, T. Sojka. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 525.
Konečné pořadí superligy v sezoně 2020/21:
1. Mladá Boleslav
2. Vítkovice
3. Chodov
4. Sparta Praha
5. FbŠ Bohemians
6. Tatran Střešovice
7. FBC Ostrava
8. Black Angels
9. FBC Liberec
10. FBC Česká Lípa
11. Sokoli Pardubice
12. FBŠ Hattrick Brno
13. TJ Sokol Královské Vinohrady
14. Panthers Otrokovice

Reklama

Související témata: