Hlavní obsah

Finsko - Česko 8:3České florbalistky prohrály v přípravě s Finskem i podruhé

České florbalistky prohrály i ve druhém přípravném utkání v Eerikkilä s domácím Finskem. Po páteční porážce 3:5 dnes podlehly bronzovému týmu z předloňského mistrovství světa z Neuchatelu 3:8. Hattrick za vítězky vstřelila Oona Kauppiová a čtyři body za dva góly a stejný počet asistencí si připsalo její dvojče Veera.

Foto: Český florbal, Martin Flousek

Eliška Krupnová si plácá s Kamilou Paloncyovou - ilustrační foto

Článek

Finky do poloviny úvodní třetiny získaly dvoubrankový náskok právě díky sestrám Kauppiovým - skóre otevřela ve 4. minutě Veera a potom se prosadila Oona. V 15. minutě sice snížila svou třetí brankou ve dvou zápasech kapitánka Eliška Krupnová, ale za 27 sekund upravila na 3:1 Hanna Niemeläová. Díky Elišce Chudé tým kouče Saschy Rhynera opět snížil, ale 19 sekund před pauzou se znovu prosadila Oona Kauppiová.

Ve druhém dějství skórovala jen domácí Meri-Helmi Höynäläová a mezi 50. a 53. minutou unikl domácí tým díky gólu Elli Kylmäluomaové a trefám Veery a Oony Kauppiové shodně v přesilových hrách už do vedení 8:2. Výsledek jen zkorigovala Eliška Trojánková.

Přípravný zápas florbalistek v Eerikkilä (Finsko):
Finsko - Česko 8:3 (4:2, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 4. V. Kauppiová (Virtaová), 10. O. Kauppiová (V. Kauppiová), 15. Niemeläová (Kauppilaová), 20. O. Kauppiová (V. Kauppiová), 28. Höynäläová (Leinová), 50. Kylmäluomaová (Homiová), 52. V. Kauppiová (Kippiläová), 53. O. Kauppiová (Kippiläová) - 15. Krupnová (Jiráková), 18. Chudá (Řezáčová), 57. Trojánková (Chudá). Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváci: 10.

Reklama

Související témata: