Hlavní obsah

Delong bere vítězství v anketě Florbalista sezony jako motivaci do další práce

Praha

Velkou radost měl ze zisku ocenění Florbalista sezony vítkovický útočník Adam Delong. Ve 20. ročníku ankety se stal devátým hráčem, který se dostal na trůn. Jako jediný Delong navázal na triumf v kategorii o nejlepšího juniora, kterým byl zvolen v roce 2014.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Florbalista Adam Delong se radoval i na mistrovství světa.

Článek

"Je to úžasné vyhrát hlavní kategorii a stát vedle takových legend, jako jsou Matěj Jendrišák nebo Jiří Curney. Je to pro mě motivace, abych dál makal. Určitě nechci usnout na vavřínech," uvedl v tiskové zprávě Českého florbalu Delong, který o 93 bodů předčil dalšího útočníka Filipa Langera z Tatranu Střešovice. Loňský vítěz Jiří Curney z Mladé Boleslavi skončil třetí.

Vedle osmi triumfů rekordmana Matěje Jendrišáka vyhrál třikrát Radim Cepek, dvakrát zvítězili Martin Ostřanský a Milan Fridrich, jednou Pavel Kožušník, Daniel Folta, Milan Tomašík, Curney a Delong. V základní části Delong ovládl poprvé v kariéře produktivitu superligy. Ve 26 zápasech si připsal 63 bodů za 41 branek a 22 asistencí. Předčil o bod Filipa Langera ze Střešovic, který měl na kontě 28 gólů a 34 přihrávek. Stal i nejlepším střelcem o čtyři trefy před Radkem Krajcigrem z České Lípy a Jakubem Bínou z Mladé Boleslavi.

"Myslím si, že sezona se mi povedla. Jsem typ hráče, který si dává předsezonní cíle, abych měl větší motivaci. Jako cíl jsem si stanovil vyhrát tabulku střelců i kanadské bodování, což se mi povedlo a jsem za to rád. Musím poděkovat všem, kteří mi pomáhali a podporovali mě. Velký dík patří jak mé přítelkyni a rodině, tak i spoluhráčům a realizačnímu týmu," prohlásil Delong.

Mrzelo ho, že Vítkovice v superfinále podlehly Mladé Boleslavi 3:6 a neobhájily mistrovský titul z roku 2019. "Ve Vítkovicích jsme nastavení tak, že chceme vždy bojovat o titul. Bylo úspěchem, že jsme se dostali do superfinále, ale bohužel jsme neuspěli," prohlásil Delong, který byl v roce 2018 na mistrovství světa v Praze při své premiéře na velkém turnaji s 11 body a osmi brankami nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem českého týmu.

V prosinci se může těšit Delong na další světový šampionát v Helsinkách a v superlize bude mít s Vítkovicemi opět nejvyšší cíle. "Uděláme všechno pro to, abychom titul vrátili zpět do Ostravy, kam patří, a potěšili všechny fanoušky," dodal Delong, který si v letošním play off připsal v devíti zápasech 13 bodů za sedm branek a šest asistencí.

Reklama