Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic ukončili vítěznou sérii Mladé Boleslavi

Ostrava

Florbalisté Vítkovic vyhráli v předehrávce 7. kola superligy doma nad Mladou Boleslaví 6:4 a v repríze posledních tří superfinále ukončili sérii 40 výher úřadujícího mistra. Posunuli se díky tomu do čela tabulky o skóre před Tatran Střešovice, který už zůstávají jediným neporaženým týmem soutěže. Třetí Mladá Boleslav ztrácí dva body.

Foto: Český florbal, Facebook

Radost florbalistů Vítkovic. Ilustrační foto.

Článek

Mladá Boleslav, která se musí po zranění levého kolena z duelu s Black Angels z 19. září obejít několik měsíců bez svého kapitána a kanonýra Jana Natova, držela vítěznou sérii od startu minulé sezony. Tehdy 26. září podlehla doma také Vítkovicím 5:8.

Vítkovice poslal do vedení ve 3. minutě Marek Bräuer, ke konci první třetiny sice vyrovnal Jiří Curney, ale ve druhé části Ostravané unikli do vedení 4:1. Nejdříve využil přesilovou hru Ondřej Vítovec a potom se prosadili Jakub Hubálek a Šimon Hatala.

V závěrečném dějství se Mladá Boleslav vrátila do hry díky Jakubovi Bínovi a Curneymu, jenž v 50. minutě z trestného střílení snížil na 3:4. Za domácí sice v čase 54:37 neproměnil penaltu Jiří Besta, ale za 138 sekund se radovali po gólu Adama Delonga. Při power play do prázdné branky zvýšil Martin Gattnar a výsledek zkorigoval 17 sekund před koncem dovršeným hattrickem Curney.

Livesport superliga florbalistů - předehrávka 7. kola:
1. SC Vítkovice - Mladá Boleslav 6:4 (1:1, 3:0, 2:3)
Branky: 3. Bräuer, 24. Vítovec, 27. Hubálek, 32. Hatala, 57. Delong, 60. M. Gattnar - 17., 50. z tr. střílení a 60. Curney, 44. J. Bína.

Reklama

Související témata: