Hlavní obsah

Florbalisté Vítkovic zdolali Střešovice a obhájili titul

Florbalisté Vítkovic obhájili titul v extralize, v superfinále v pražské O2 areně zdolali Tatran Střešovice 3:1. Šestý triumf zařídil Ostravanům dvěma góly Lukáš Hájek a jednou trefou Lukáš Hrubý, za Pražany snížil v 55. minutě Martin Richter. Vítkovice si zahrají v říjnu na Poháru mistrů v Curychu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Florbalisté Vítkovic se radují z mistrovského titulu. Na snímku s pohárem Matěj Koňařík.

Článek
Fotogalerie

Superfinále sledovalo v libeňské hale 9659 diváků, tedy méně než při loňském duelu mezi Vítkovicemi a Chodovem, kdy přišlo rekordních 10 451 fanoušků.

Patnáctinásobný šampión a vítěz základní části ze Střešovic se mohl hned v úvodu dostat do vedení, ale Jiří Kolísko trefil v druhé minutě horní tyč. Opatrná hra obou týmů moc šancí nenabízela a v 19. minutě pomohla Pražanům tyč po Brusově pokusu. Podobný vývoj mělo i druhé dějství a větší šance měly nejdříve Vítkovice, ale Hájek trefil boční síť a přečíslení nevyužil Heczko.

V 38. minutě měl velkou možnost Tatran, když nejdříve zamířil z otočky do levé tyče Podhráský a z dorážky trefil pravou tyč Marek Vávra. Vzápětí se radovali Ostravané, když Hájek přešel v rohu přes Deutsche a zpoza branky o záda brankáře Kafky otevřel skóre.

V třetí třetině při přečíslení přestřelil Jiří Kolísko a v 47. minutě se prosadil po rychlém protiútoku opět Hájek. Za pět minut zakončil další povedenou akci Vítkovic Hrubý a Ostravané se při třetí účasti v superfinále přiblížili druhému triumfu.

V 55. minutě vykřesal naději Střešovic pohotovou ránou Richter. Tlak Střešovic byl při závěrečné power play ale marný a na druhé straně nevyužil šanci na pojistku Veltšmíd.

Superfinále AutoCont extraligy florbalistů:
Tatran Střešovice - 1. SC Vítkovice 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 55. Richter (M. Vávra) - 39. Hájek, 47. Hájek (Hubálek), 52. Hrubý (Hubálek). Rozhodčí: K. Sojka a T. Sojka. Bez vyloučení. Využití: Diváci: 9659.
Konečné pořadí extraligy:
1. Vítkovice
2. Tatran Střešovice
3. Mladá Boleslav
4. Otrokovice
5. Chodov
6. Sparta Praha
7. FBŠ Bohemians
8. Bulldogs Brno
9. Pardubice
10. Liberec
11. FBC Ostrava
12. Kladno

Reklama

Související témata: