Hlavní obsah

Česko - Finsko 2:3 Českým florbalistkám vstup do turnaje ve Švýcarsku nevyšel

Will

České florbalistky vstoupily do turnaje Euro Floorball Tour ve švýcarském Willu porážkou s Finskem 2:3. Finky vedly v 21. minutě 3:1 a Česky už stihly jen v polovině utkání zkorigovat výsledek. Další zápas čeká svěřenkyně trenéra Miroslava Janovského v sobotu od 15:00 proti Švédsku.

Článek

Finky se dostaly do vedení v 19. vteřině, kdy zakončila kombinaci do odkryté branky Eliisa Alankaová. Hned za 21 sekund Češky odpověděly, když po přihrávce Jarolímové překonala brankářku Loisaovou Sládečková. Finsku ale vrátila vedení v deváté minutě Wickmanová.

Úvod druhé části patřil opět Finkám a po 17 vteřinách po chybě v české defenzívě přidala Eliisa Alankaová svůj druhý gól v utkání. Janovského tým se pak ubránil při trestu Paulovičové a ve 30. minutě po asistenci Vojáčkové skórovala Urbánková. Šance Jarolímové ale vyrovnání nepřinesla a těsný náskok Seveřanky uhájily.

Turnaj Euro Floorbal Tour žen ve Willu (Švýcarsko):
ČR - Finsko 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Sládečková (Jarolímová), 30. Urbánková (Vojáčková) - 1. Eliisa Alankaová (Rantalaová), 9. Wickmanová (E. Kujalaová), 21. Eliisa Alankaová (Rantalaová). Rozhodčí: Brandle, Niedermann (oba Švýc.). Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 214.
Švýcarsko - Švédsko 2:4 (0:3, 1:1, 1:0)

Reklama