Hlavní obsah

Chodov otočil finále s florbalisty Vítkovic a slaví první titul

Praha

Florbalisté Chodova zvítězili v nedělním superfinále superligy v pražské O2 areně před rekordní návštěvou 12.144 diváků nad Vítkovicemi 5:4 a slaví premiérový titul. Pražané sice ztratili vedení 2:0, pak prohrávali 2:4, ale po obratu slavili díky vítězné trefě Toma Ondruška z 58. minuty. Chodov se může těšit na říjnový Pohár mistrů ve švédském Borasu.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Exploze euforie. Florbalisté pražského Chodova slaví triumf v superfinále, v němž porazili Vítkovice 5:4.

Článek

Chodov navázal na vítězství v základní části a stal se po šestnáctinásobném šampionovi Tatranu Střešovice a majitelích šesti titulů z Vítkovic teprve třetím klubem v historii, který dosáhl na zlato.

Ostravané nedotáhli svou cestu ke zlatu po pátém místě a vyřazení Střešovic i Mladé Boleslavi po sedmizápasovém boji. Při rekordní čtvrté účasti v superfinále Vítkovice nenavázaly na triumfy z let 2013 a 2014. Dnešní duel rekordním zájmem překonal loňský souboj Tatranu Střešovice s Mladou Boleslaví, který sledovalo 11.073 diváků.

První velkou šanci zlikvidoval v páté minutě vítkovickému Řezaninovi gólman Mück a vzápětí se radoval Chodov. Vávra v souboji u mantinelu odstavil Švajného a trefil se přesně k pravé tyči. I v osmé minutě přišel o balónek opět Švajný, Tyl nabil volnému Dóžovi a Pražané vedli 2:0. Vítkovice hrající rekordní 15. zápas v jednom play off ale vývoj otočily.

K první trefě jim pomohla chyba kapitána Chodova Sýkory, jemuž před brankou sebral balónek Matejčík a po kombinaci s ním zakončil snadno Delong. Tři vteřiny před první pauzou vyrovnal střelou ze středu Řezanina.

Ostravané byli při chuti. Po první pauze trefil Delong tyč a Hájkovi sebral gól skvělým zákrokem Mück. V 27. minutě už po přečíslení se Švajným získal Vítkovicím vedení opět Delong. Vzápětí se sice radoval po Ondruškově střele Chodov, ale předčasně, protože gólu předcházelo chybné rozehrání standardní situace.

Po šancích na obou stranách v 35. minutě udeřili opět Ostravané. Po Hájkově přihrávce mířil před brankovištěm nepokrytý Jan Šebesta do odkryté branky. V 38. minutě snížil střelou od levou mantinelu k protější tyči Bouša.

Ve třetí třetině Vítkovice odolaly při Pešatově vyloučení, ale v 47. minutě bylo vyrovnáno. Sýkorovu přihrávku vzduchem si zpracoval u pravé tyče Martin Koutný a doklepl míč do branky. Ostravané se snažili ještě reklamovat i Dóžovo postavení v malém brankovišti.

Mück pak opět podržel Chodov po pokusech Hájka či Delonga. V závěru se radoval Chodov, když po Dóžově přihrávce rozhodl finále Ondrušek.

Superfinále play off Tipsport superligy florbalistů
Chodov - 1. SC Vítkovice 5:4 (2:2, 1:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. T. Vávra, 8. Dóža (Tyl), 38. Bouša (Strachota), 47. M. Koutný (Sýkora), 58. Ondrušek (Dóža) - 13. Delong (Matejčík), 20. Řezanina (Jan Šebesta), 27. Delong (Švajný), 35. Jan Šebesta (Hájek). Rozhodčí: Černý, Janoušek. Vyloučení: 0:1. Bez využití. Diváci: 12.144.
Konečné pořadí superligy v sezoně 2015/16
1. Chodov
2. Vítkovice
3. Mladá Boleslav
4. Bulldogs Brno
5. Tatran Střešovice
6. FbŠ Bohemians
7. Sparta Praha
8. Panthers Otrokovice
9. FBC Ostrava
10. Sokol Pardubice
11. Sokol Královské Vinohrady
12. SK Bivoj Litvínov

Reklama

Související témata: