Hlavní obsah

Superligu zasáhne příval hvězd

Praha

O dva týmy a plejádu hvězd současných či nedávných bude bohatší florbalová Tipsport superliga, která začíná už ve čtvrtek zápasem Bulldogs Brno s mistrovským Chodovem. Soutěž startuje premiérově už v srpnu, protože má po rozšíření čtrnáct týmů, a do Česka se vrátilo několik zkušených reprezentantů z elitních lig ve Švédsku, Finsku či Švýcarsku.

Foto: Martin Flousek, Český florbal

Útočník florbalové reprezentace a nyní opět i Chodova Tom Ondrušek.

Článek

Po šesti sezónách ve Švédsku oblékne dres Mladé Boleslavi Milan Tomašík, do Chodova zamířili Tom Ondrušek, Ondřej Mikeš a Michal Podhráský, do Vítkovic Tomáš Sladký s Jakubem Hubálkem a do Sparty Milan Garčar.

Raději lepší zázemí

„Dávka zkušeností je velkým lákadlem pro fanoušky, stoupne sportovní kvalita,“ těší se šéf Českého florbalu Filip Šuman. Jenže není pro českou reprezentací, kterou za rok čeká domácí mistrovství světa, spíše ztrátou, že některé její opory vyklízejí elitní ligy?

„Možná budeme hrát o něco horší ligu, ale zažil jsem švédskou misi a komfort pro člověka není takový. A pro hru může být prospěšnější, když budeme mít lepší zázemí i podmínky,“ tvrdí jeden z navrátilců Tom Ondrušek.

Na cestě do superfinále, které se premiérově odehraje v Ostravě, se uskuteční opět zápas pod otevřeným nebem na Štvanici i několik výjezdních duelů v městech, kde se superliga běžně nehraje.

Novinkou po hokejovém vzoru je prodloužení tři na tři.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články