Hlavní obsah

Florbalisté Chodova zahájili superligu výhrou v Brně po nájezdech

Brno

Florbalisté mistrovského Chodova vstoupili do nového ročníku superligy výhrou nad hřišti Bulldogs Brno 6:5 až po samostatných nájezdech. Pražané prohrávali 0:3 a 3:5, ale ve třetí třetině dokázali ztrátu smazat a ve čtvrté sérii rozstřelu rozhodl Petr Pražan.

Foto: Český florbal

Ilustrační foto.

Článek

Bulldogs vedli před 370 diváky už v šesté minutě 3:0, přesto se nakonec radoval soupeř. "Na úvod soutěže to asi pro diváky slušná show, ale já jsem se bavil o trochu méně. Prvních deset minut jsme zřejmě ještě slavili titul, pak jsme se postupně zlepšovali, ale víc než dva body jsme si asi nezasloužili," řekl trenér Chodova David Podhráský webu Českého florbalu.

První duel nové sezony nabídl v akci nová pravidla. Došlo na prodloužení, v němž se místo pět na pět hraje v poli tři na tři. Po prvních třech sériích může nově jít na nájezdy jakýkoliv hráč. Pražan se nemýlil v první a pak ani při svém druhém pokusu ve čtvrté sérii.

Tipsport superliga florbalistů - 1. kolo:
Bulldogs Brno - Chodov 5:6 po sam. nájezdech (3:0, 2:3, 0:2 - 0:0)
Branky: 3. Koláčný, 4. Coufal, 6. Žižka, 30. Mráz, 40. Jurševskis - 33. a 55. Matejčík, 21. M. Vávra, 38. Ondrušek, 59. Mikeš, rozhodující sam. nájezd Pražan.

Reklama

Související témata: