Hlavní obsah

Florbalistky Vítkovic porazily Chodov a obhájily triumf v poháru. Slaví i jejich kolegové

Most
Aktualizováno

Florbalistky Vítkovic obhájily triumf v Poháru České pojišťovny, ve finále v Mostu vyhrály nad Chodovem 7:5. Soutěž ovládly potřetí v historii a získaly prémii 50 tisíc korun. Pěti body za čtyři branky a jednu asistenci zařídila vítězství Ostravanek slovenská reprezentační útočnice Denisa Ferenčíková. Slaví také florbalisté Vítkovic. Ve finále zvítězili nad Mladou Boleslavi 2:1 po nájezdech a vyhráli soutěž potřetí v historii.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Radost vítkovických hráček z gólu.

Článek
Fotogalerie

Vstup do utkání vyšel lépe Chodovu. Po 88 vteřinách otevřela skóre při vyloučení Šupákové Tožičková a v páté minutě zvýšila Urbánková. Mezi 18. a 19. minutou ale během 43 vteřin vyrovnala dvěma góly Ferenčíková. Pražanky udeřily vteřinu před první pauzou díky Pláškové a znovu vedly.

Druhé dějství patřilo Ostravankám. Ve 24. minutě dovršila hattrick Ferenčíková a 34 vteřin přes druhou přestávkou otočila stav Michaela Šponiarová.

Ve 43. minutě bylo po spolupráci Řepkové s Urbánkovou opět vyrovnáno, ale hned za 18 vteřin se radovaly Vítkovice díky druhé trefě Michaely Šponiarové. Za čtyři minuty zvýšila Husková. Necelých osm minut před koncem zdramatizovala závěr Tožičková, ale 20 sekund před koncem dovršila výsledek do prázdné branky Ferenčíková.

Svěřenci trenéra Pavla Bruse navázali na úspěchy z let 2012 a 2016. V rozstřelu dal vítěznou branku Jan Jastřebský. Vítkovice oplatily soupeři porážku z loňska ze Zlína a získaly prémii 100 tisíc korun.

Žádných brankových hodů se 812 diváků v mostecké hale nedočkalo. Finále kralovali oba brankáři - mladoboleslavský Bauer a vítkovický Souček. Vítkovice se v úvodním dějství ubránily při Bestově vyloučení a samy pak v 18. minutě po Řehořově faulu v přesilové hře čtyř proti třem udeřily. Střelou z levé strany Bauera překonal Rýpar.

Mladá Boleslav smazala ztrátu ve 28. minutě, kdy si vyběhl z pravé strany do středu hřiště Tomáš Chroust a přesnou střelou sebral Součkovi čistý štít. Další šance ale oba gólmani pochytali a duel dospěl do prodloužení.

V něm pomohla Součkovi po Jelínkově střele tyč. V nájezdech se prosadili jen vítkovičtí Jastřebský a Hájek. Z mladoboleslavských hráčů měl nejblíže ke gólu ve třetí sérii Jelínek, ale jeho pokus se odrazil od horní tyče těsně před brankovou čáru.

Finále Poháru České pojišťovny florbalistek v Mostě:
Chodov - 1. SC Vítkovice 5:7 (3:2, 0:2, 2:3)
Branky: 2. a 53. Tožičková, 5. a 43. Urbánková, 20. Plášková - 18., 19., 24. a 60. Ferenčíková, 40. a 43. M. Šponiarová, 47. Husková. Rozhodčí: Kostinek, Reichelt. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 527.
Finále Poháru České pojišťovny florbalistů v Mostě:
Mladá Boleslav - 1. SC Vítkovice 1:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky: 28. Tomáš Chroust - 18. Rýpar, rozhodující sam. nájezd Jastřembský. Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 812.

Reklama