Hlavní obsah

Florbalistky Jižního Města neobhájí, do finále postoupil Chodov

Florbalistky Jižní Města titul v extralize neobhájí. V pátém semifinálovém utkání podlehly Chodovu 3:4 a sérii prohrály 1:4 na zápasy. Chodov čeká v sobotu 21. dubna od 14:00 v superfinále v ostravské Ostravar Aréně boj o titul s Vítkovicemi, které postoupily už v neděli po výhře 4:0 na utkání nad FBC Ostrava.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Brankářka florbalové reprezentace Jana Christianová.

Článek

Tigers vedly už v sedmé minutě po brankách Denisy Billé a Dominiky Kubišové 2:0, ale ještě v první třetině smazaly ztrátu Martina Řepková a Nela Jiráková, která proměnila trestné střílení.

Ve 33. minutě získala Jižnímu Městu opět náskok Tereza Hanzlíková, ale na konci druhé části vyrovnala Tereza Urbánková a v 54. minutě rozhodla Eliška Vrátná.

"Dnes jsme nebyli lepší. Většina zápasů v sérii byla strašně vyrovnaná, rozhodovaly detaily a spoustakrát jsme měli štěstí. Ale byli jsme připraveni a v rozhodujících momentech jsme se dokázali semknout a odbojovat fáze, kdy se nám tolik nedařilo herně," řekl kouč Chodova Lukáš Procházka webu Českého florbalu.

"Bylo to od nás nervózní, holky zřejmě cítily váhu okamžiku a trochu to ně dolehlo. Další věcí je, že zápas bohužel nebyl veden tak, aby to bylo hodno semifinále play off. A to na obě strany, což nás také trochu mrzí," postěžovala si na rozhodčí Přemysla Bališe a Petera Vargu trenérka Jižního Města Markéta Šteglová.

Semifinále play off extraligy florbalistek - 5. zápas:
FK Jižní Město - Chodov 3:4 (2:2, 1:1, 0:1)
Branky: 2. Billá, 7. Kubišová, 33. Hanzlíková - 10. Řepková, 17. Jiráková z trestného střílení, 39. Urbánková, 54. Vrátná. Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: