Hlavní obsah

Boxer Konečný zlomil soupeři žebro a připsal si další výhru

MAGDEBURK/PRAHA

Pouze necelá dvě kola trval zápas nejlepšího českého profesionálního boxera současnosti Lukáše Konečného proti Maďarovi Gyulovi Zabovi. Interkontinentální šampion organizace WBO lehké střední váhy potvrdil v úterý v rakouském Söldenu roli favorita a ve druhém kole dokonce zlomil soupeři žebro. Ringový rozhodčí duel po 80 sekundách ukončil a Konečný si připsal šestnáctou výhru před limitem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Český boxer Lukáš Konečný v akci.

Článek

"Byl to jednoduchý zápas, přesně podle očekávání," řekl dnes Konečný ČTK. Větší starosti než soupeř mu před zápasem dělal jeho zdravotní stav. Dvojnásobný bronzový medailista z amatérského mistrovství světa si totiž "hnul" zády. "Nevěděl jsem, jestli nemám zápas zrušit, ale nakonec jsem se rozhodl, že to neudělám. Ještě den před utkáním jsem s tím měl docela problémy, ale v ringu to bylo v pohodě. Asi díky adrenalinu," uvedl osmadvacetiletý boxer.

S ohledem na své potíže začal opatrněji a v prvním kole se nikam nehnal. "Párkrát jsem ho trefil na spodek, ale jinak jsem boxoval lehce. Ve druhém kole jsem ho napálil pořádně, ale spadl až poté, co dostal další ránu na hlavu," popsal Konečný průběh zápasu. Rozhodčí však k jeho překvapení duel neukončili, ale nechali Zaba boxovat dále. "Bylo vidět, že toho má plné zuby. Až mi ho bylo líto. Chvíli jsem to proto zkoušel na hlavu, ale když nepadl, trefil jsem ho na spodek a bylo po zápasu," dodal člen německé stáje SES Ulfa Steinhofera.

Již po několikáté v kariéře se Konečnému podařilo utkání ukončit tak, že soupeři zlomil žebro. Naposledy před rokem stejným způsobem porazil v Praze Rumuna Adriana Saucu. "Je to sport, to se stává. Omlouval jsem se mu, ale s něčím podobným se musí počítat," dodal Konečný, kterého nyní čeká relativní klid. Další zápas absolvuje až v příštím roce.

Reklama