Hlavní obsah

Vážná nehoda přerušila závod sáňkařek. Dceru olympijského medailisty odvezli v bezvědomí

Königssee/Praha

Na Světovém poháru v Königsee měla těžkou nehodu ruská sáňkařka Viktoria Děmčenková. Dcera olympijského medailisty Alberta Děmčenka utrpěla poranění mozku a z trati ji sanitka odvezla v bezvědomí. Podle informací ruské výpravy by nicméně její zranění nemělo být vážné.

Foto: Profimedia.cz

Nehoda sáňkařky Viktorie Děmčenkové v Königsee.

Článek

Děmčenková v prvním kole za hustého sněžení sklouzla v jednom z nejrychlejších úseků trati ze saní a uhodila hlavou do zledovatělého koryta. Když poté třiadvacetiletá závodnice bezvládně klouzala setrvačností dále po trati, bouchla se do hlavy ještě jednou o okraj dráhy.

Závod byl po nehodě Děmčenkové přerušen a pro ruskou sáňkařku přijela sanitka. Lékař závodu uvedl, že Děmčenková utrpěla traumatické poranění mozku se ztrátou vědomí. "Nemá žádná těžká zranění - páteř je neporušená, vše je v pořádku i v oblasti krku. Má otřes mozku, ale díky bohu její zdraví není v ohrožení," řekla agentuře RIA Novosti šéfka ruské sáňkařské federace Natalija Gartová.

Na náročné trati v Königsee ztratily kontrolu nad saněmi v prvním kole také další ruská závodnice Jekatěrina Baturinová a Rakušanka Birgit Platzerová, ale jejich nehody neměly tak vážné následky.

Reklama