Hlavní obsah

Červenkova premiéra! Jako první Čech si zahrál za tým MLB

Sarasota/Praha

Martin Červenka si jako první český baseballista zahrál zápas za klub zámořské MLB. Šestadvacetiletý chytač nastoupil v dresu Baltimore Orioles v přípravě a v nedělním zápase tzv. Grapefruit League pomohl v poslední směně v Sarasotě k výhře nad Torontem Blue Jays 9:8.

Foto: Jan Beneš

Český baseballista Martin Červenka si připsal premiérový start za tým MLB.

Článek

Červenka se dostal do hry v úplném závěru zápasu, když na začátku 9. směny vystřídal na pozici catchera Austina Wynsse. Společně s nadhazovačem Brandonem Klinem si připsali tři rychlé strikeauty. Vzhlede k tomu, že skóre bylo 9:8 pro Baltimore, se dohrávka už neuskutečnila a český baseballista se na pálku nedostal.

Odchovanec pražské Kotlářky obdržel na přelomu roku pozvání na jarní kemp týmu Baltimore Orioles. Na soupisce pro nadcházející sezonu MLB je 40 míst. O pozici dvou catcherů týmu usiluje během přípravy pětice hráčů.

Baltimore má v Grapefruit League na kontě zatím dvě výhry. Nyní bude v rychlém sledu následovat série čtyř zápasů a Orli se postupně utkají s Minnesotou Twins, Tampa Bay Rays, Bostonem Red Sox a Philadelphií Phillies. Snad dostane Červenka v následujících duelech více prostoru a bude moct předvést také své pálkařské umění.

V minulé sezoně si český chytač zahrál druhou nejvyšší soutěž Minor League Baseball. Za tým Bowie Baysox nastoupil k 97 utkáním. V červnu se dokonce stal týmovým hráčem měsíce, když jeho statistiky zdobil vynikající pálkařský průměr .364 za 24 úspěšných odpalů z 66.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.