Hlavní obsah

Sportovní dvojice Suej Wen-ťing a Chan Cchung vyhrála MS

Saitama/Praha

Čínští krasobruslaři Suej Wen-ťing a Chan Cchung jsou podruhé v životě mistry světa ve sportovních dvojicích. Na šampionátu v japonské Saitamě díky nejlepší volné jízdě porazili o více než šest bodů Rusy Jevgeniji Tarasovovou a Vladimira Morozova, kteří vedli po krátkém programu. Čeští reprezentanti Hanna Abraževičová a Martin Bidař si při společném debutu na velké akci polepšili na 18. místo.

Foto: Issei Kato, Reuters

Čínští krasobruslaři Suej Wen-ťing a Chan Cchung jsou opět mistry světa.

Článek

Nejlepší čínská sportovní dvojice kvůli partnerčiným zdravotním problémům přišla o podzimní část sezony a ani při vítězství na mistrovství čtyř kontinentů ještě nebyla ve špičkové formě. Na MS ale jejich tréninkové manko nebylo znát a navázali na titul z roku 2017.

Tarasovová s Morozovem jsou stejně jako loni stříbrní. Bronz získali další Rusové Natalia Zabijaková a Alexander Enbert, pro něž je to první medaile na MS.

Abraževičová s Bidařem se při třetím společném závodě navzdory partnerčinu pádu při odhozeném flipu odpoutali z poslední příčky po krátkém programu a polepšili si o jedno místo na 18. příčku.

Reklama