Hlavní obsah

Papadakisová a Cizeron jsou počtvrté mistry světa v tancích

Francouzi Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron mají čtvrtý světový titul v tancích na ledě. Pětinásobní evropští šampioni dnes na mistrovství světa v Saitamě jasně ovládli i volný tanec a porazili téměř o jedenáct bodů Rusy Victorii Sinicinovou a Nikitu Kacalapova. Žádný český taneční pár na MS nestartoval.

Foto: Issei Kato, Reuters

Gabriella Papadakisová a Guillaume Cizeron.

Článek

Třiadvacetiletá Papadakisová a o rok starší Cizeron před pěti lety právě na MS v Japonsku debutovali třináctým místem. O rok později už získali první světový titul a od té doby vládnou s výjimkou předolympijského roku 2017, kdy byli druzí za Kanaďany Tessou Virtueovou a Scottem Moirem.

Jejich dnešní volný tanec na hudbu americké písničkářky Rachael Yamagatové byl jasně nejlepší nejen po technické stránce. Od rozhodčích dostali takřka samé desítky také za choreografii, předvedení a interpretaci hudby.

S velkým odstupem za nimi se dnes odehrával souboj o stříbro, ze kterého vyšli vítězně Sinicinová a Kacalapov. Získali tak první společnou velkou medaili. Kacalapov je bronzový medailista ze ZOH 2014 v Soči, ale tehdy ještě uspěl s Jelenou Ilinychovou. Na jaře 2014 se pak dali dohromady se Sinicinovou a společně dosáhli maximálně na dvě čtvrtá místa na ME, přičemž to letošní bylo zaviněné pádem v rytmickém tanci. Na MS byli jen v roce 2016, kdy skončili devátí.

Na bronzovou příčku se ze čtvrté pozice po krátkém tanci posunuli Američané Madison Hubbellová a Zachary Donohue. Vítězové prosincového finále Grand Prix si ve volném tanci vylepšili zhruba o dva a půl bodu letošní maximum. Celkově porazili o 1,88 bodu úřadující vicemistry Evropy Alexandru Stěpanovovou a Ivana Bukina z Ruska, za nimiž po první části soutěže zaostávali o setinu bodu.

Světový šampionát dnes od 9:30 uzavřou volné jízdy mužů.

Mistrovství světa v krasobruslení v Saitamě (Japonsko):
Taneční páry - konečné pořadí:
1. Papadakisová, Cizeron (Fr.) 222,65,
2. Sinicinová, Kacalapov (Rus.) 211,76,
3. Hubbellová, Donohue (USA) 210,40,
4. Stěpanovová, Bukin (Rus.) 208,52,
5. Weaverová, Poje (Kan.) 205,62,
6. Chocková, Bates (USA) 204,92.
9:30 muži - volné jízdy.

Reklama