Hlavní obsah

Triatlonistka Frintová byla na ME stejně jako loni pátá

Weert

Triatlonistka Vendula Frintová obsadila na mistrovství Evropy v Nizozemsku páté místo, na medaili ztratila minutu a čtyři sekundy. Pětatřicetiletá česká reprezentantka, držitelka stříbra z ME 2011 a bronzu o dva roky později, tak obhájila umístění z loňského šampionátu v Glasgow.

Foto: CITY TRIATLON Karlovy Vary/Ondřej Kalmán

Vendula Frintová - ilustrační foto.

Článek

Po plavání se přitom Frintová nacházela až na 46. místě, po cyklistice na devatenáctém. "Ve vodě jsem si vybrala černou chvilku. Bylo to pro mě jedno z nejhorších plavání za poslední dva tři roky," řekla Frintová na svazovém webu.

Zato v běžecké části ale excelovala, měla druhý nejrychlejší čas. "Vzhledem k průběhu závodu musím být s pátým místem spokojená. Je velká škoda plavání, protože dneska to bylo hratelné. I tak jsem ale za umístění ráda, protože z druhého balíku jsem šla s poměrně velkou ztrátou a přesto jsem si dokázala udržet velmi dobrý standard," dodala.

S bezmála minutovým náskokem zvítězila britská závodnice Beth Potterová, další medaile si rozdělily Sandra Dodetová z Francie a Belgičanka Claire Michelová. Petra Kuříková doběhla na 21. místě a Iveta Fairaislová o deset pozic za ní.

V sobotu večer budou ve Weertu závodit muži, českými zástupci budou František Linduška, Jan Volár a Jan Čelůstka. "První desítka by byla super," uvedl na svazovém webu reprezentační kouč Lukáš Vrobel.

ME v triatlonu ve Weertu (Nizozemsko):
Ženy:
1. Potterová (Brit.) 1:45:44
2. Dodetová (Fr.) -58
3. Michelová (Belg.) -1:11,
...5. Frintová -2:15,
21. Kuříková -4:07,
31. Fairaislová (všechny ČR) -6:02.
Juniorky:
1. Mallozziová (It.) 54:46,
...44. Svobodová -4:13,
49. Švecová (obě ČR) -6:05.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.