Hlavní obsah

Ragbyové šampiony vítaly v JAR tisícovky nadšených fanoušků

Tisícovky fanoušků připravily ragbyovým mistrům světa nezapomenutelné přivítání po návratu do Jihoafrické republiky. Výprava se vracela z Tokia domů ve třech skupinách a v úterý večer si užila první oslavy. Triumfální cesta po takřka celé zemi potrvá pět dnů a vyvrcholí v pondělí na Mysu Dobré naděje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Tisícovky fanoušků připravily ragbyovým mistrům světa nezapomenutelné přivítání Video: sntv

 
Článek

"Přivezli jsme Pohár Webba Ellise domů pro vás všechny Jihoafričany. Opravdu bychom si přáli, abychom mohli všude poděkovat našim fanouškům, ale bohužel logistika a čas nám to nedovolí," řekl při první slávě na letišti v Johannesburgu trenér Rassie Erasmus.

Ragbisté strávili v Japonsku dva měsíce a na cestě domů byli téměř 40 hodin. Přiletěli natřikrát, v rozmezí několika hodin, což fanouškům nevadilo.

"Udělali jsme to pro všechny Jihoafričany - obyčejné lidi, kteří neúnavně pracují celý den, aby se starali o své rodiny a přátele a udělali z naší nádherné země ještě lepší místo," děkoval dojatý kapitán Siya Kolisi.

Springboks v sobotním finále v Jokohamě porazili Anglii 32:12 a ziskem třetího titulu se dotáhli na Nový Zéland. "Jsme unavení, ale vděční vám všem. Díky," dodal Kolisi před davem lidí, z nichž řada měla na sobě stejně jako hráči zeleno-zlaté dresy.

Triumfální cesta autobusem po republice začne ve čtvrtek v provincii Guateng. Ragbyoví hrdinové navštíví během pěti dnů například Durban, East London, Port Elizabeth i Kapské město.

Reklama