Hlavní obsah

Kanaďan Griffin zůstává trenérem českých baseballistů

Praha

České baseballisty čeká příští rok v březnu kvalifikace World Baseball Classic 2021. Tým na prestižní akci opět povede kanadský kouč Mike Griffin, s kterým se o víkendu domluvila na pokračování spolupráce Česká baseballová asociace.

Foto: baseball.cz

Michael Griffin zůstává trenérem české baseballové reprezentace.

Článek

Měli vydařený rok, jemuž chybělo jediné. Vytoužený postup na olympiádu. Baseballisté obsadili v anketě Sportovec roku 2019 solidní šesté místo mezi kolektivy.

Asociace proto vsadila na kontinuitu.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté oslavují výhru.

"Jsem moc rád, že mohu pokračovat na dalším velkém turnaji," pochvaluje si kanadský kouč Mike Griffin v tiskové zprávě. Letos dovedl národní tým k pátému místu na mistrovství Evropy a k třetímu v olympijské kvalifikaci. U týmu bude nadále působit i americký trenér nadhazovačů Corey Lee.

"Pro hráče je skvělá zpráva, že můžeme pokračovat s Mikem i celým realizačním týmem na dalším velkém turnaji, který bude pro nás trochu za odměnu. Mike je důležitým článkem našeho týmu a jsme rádi, že nás povede v takto důležitém a prestižním turnaji," ujišťuje kapitán reprezentace Jakub Malík.

Trenéry doplní bývalý hráč MLB

V širší nominaci je čtyřicet hráčů, které čeká v lednu soustředění a v únoru fyzické testy. Hlavní příprava na kvalifikaci proběhne v USA a kvalifikace odstartuje 20. března. Českou trenérskou sestavu tam doplní ještě Trot Nixon, bývalý hráč MLB, který v roce 2004 vyhrál s Bostonem Světovou sérii.

Češi se zúčastní kvalifikace WBC potřetí. V roce 2012 v německém Regensburgu dvakrát vysoko prohráli. O čtyři roku později už v mexickém Mexicali hráli výborně, s domácím celkem prohráli těsně 1:2, porazili Německo 15:3 a k výhře měli velmi blízko také s Nikaraguou, které nakonec podlehli až v nastavení 6:7.

World Baseball Classic má za sebou čtyři ročníky. Turnaje se na rozdíl od mistrovství světa či olympiády účastní rovněž hráči zámořské MLB.

Reklama