Hlavní obsah

Nejúžasnější strk v historii snookeru? Nikdo nechápal, co se to vlastně stalo

Londýn/Praha

Skotský hráč snookeru Stephen Maguire předvedl během 1. kola Masters v Londýně nevídaný úder. Fanoušci, soupeř, rozhodčí i sám autor vůbec nechápali, k čemu na stole došlo. Britská média Maguirův kousek označují za nejúžasnější strk v historii.

Foto: Sport.cz

Snookerový hráč Neil Robertson udiveně sleduje strk v podání Stephena Maguira.

Článek

Osmatřicetiletý Stephen Maguire prohrával s mistrem světa z roku 2010 Neilem Robertsonem 1:5 a vše nasvědčovalo tomu, že taktická bitva na šest vítězných framů se blíží ke svému konci. Diváky v londýnském Alexandra Palace ale čekalo ještě velké drama a zejména pak velmi netradiční kousek v podání rodáka z Glasgow.

Patnáctý hráč světa se chystal potopit červenou kouli. Ráně ale musel dát dostatečnou razanci, aby rozstřelil klubko červených a mohl pokračovat v náběhu. K tomu ale nedošlo. Maguire to s razancí i rotací poněkud přehnal a červená vyletěla z kapsy. Jenže po několika skocích nabrala znovu správný směr a do kýženého cíle pomalu dokutálela. Aby toho nebylo málo, bílá koule místo očekávaného rozstřelu balík červených přeskočila, odrazila se od hrany u středu stolu a dojela až do pravé horní kapsy.

Čtyři trestné body – takhle si svůj úder Maguire určitě nepředstavoval. Nic to ovšem nezměnilo na ohromení, kterou strk ve svědcích netradiční situace vyvolal. Autor úderu se zdál být pobaven, a proto gestem pozdravil obecenstvo. Australský hráč jen nevěřícně zíral a rozhodčí zápasu se celé situaci nedokázal nesmát.

„Nejúžasnější strk v historii snookeru," řekl do mikrofonu komentátor a šestinásobný mistr světa Steve Davis. Maguire následně předvedl neskutečný comeback, když nepříznivý stav 1:5 dokázal přetavit do výhry 6:5 a k postupu do druhého kola.

Reklama

Související témata: