Hlavní obsah

Jezdci roku ČJF jsou v parkuru Opatrný, ve všestrannosti Příhoda

Praha

Aleš Opatrný v parkuru a Miloslav Příhoda ve všestrannosti získali za uplynulý rok ocenění pro nejlepší jezdce České jezdecké federace. Oba by se měli v létě představit na olympijských hrách v Tokiu. Ceny byly vyhlášeny dnes na galavečeru v Národním domě v Praze na Vinohradech.

Foto: Jan Švanda, Právo

Parkuroví jezdci Natálie Roučková a Aleš Opatrný se svým mladším synem Oliverem na ranči v Hořovicích.

Článek

"Jsem rád, že se mi opět povedlo vyhrát jezdce roku a všem přeju úspěšnou sezonu," řekl Opatrný ve videopříspěvku.

Jezdkyní roku do 25 let byla vyhlášena Anna Kellnerová a koněm roku je Caleri II, s kterým jezdí Zuzana Zelinková.

Všichni tři parkuroví jezdci i Calleri II by mohli tvořit tým na hrách v Tokiu, kam se český tým dostal po 84 letech, a to dodatečně na úkor Ukrajiny. Složení týmu ale bude jasné až v létě a o tři místa a pozici náhradníka usiluje šest jezdců.

Příhoda ovládl hodnocení všestrannosti a nejlepším koněm byl jeho Ferreolus Interkonix. "Všechno je hlavně o lidech a o týmu kolem mě, kolem koně. Bez nich bych nebyl schopný dosáhnout takových výkonů," řekl Příhoda.

V drezuře uspěli jezdkyně Libuše Mencke a kůň Sýrio, ceny se vyhlašovaly rovněž ve vytrvalosti, voltiži, reiningu a disciplíně spřežení.

Od minulé soboty už je znám i nejlepší dostihový kůň, na galavečeru českého turfu uspěl hnědák Nagano Gold. Hrdina z Royal Ascotu byl i nejlepším vytrvalcem. Hlavní cenu předal od prosince nový prezident Jockey Clubu Josef Bečvář, který nahradil Jiřího Charváta. Ten po pěti letech ve funkci z osobních důvodů rezignoval.

Celkem se v rámci turfu vyhlašovalo patnáct kategorií a nejlepším koněm v cross country se stal vítěz Velké pardubické Theophilos.

Reklama